Nisam majke mi

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Nisam majke mi

Kako nije samo naš nekadašnji gradonačelnik napravio kiks u javnosti dokaz je njegov engleski kolega. Ken Livingstone, londonski gradonačelnik je također napunio novine svojim doživljajima. Jedina razlika je ta što je Englez ipak bio malo blaži i svoje mjesto još uvijek čvrsto drži u rukama.

Mnogi još uvijek nisu prežalili nekadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a mnogi će ga zauvijek pamtiti po njegovoj "popij-pa vozi" avanaturi. Sličan primjer ovih dana, kojemu je navodni uzrok također alkohol, zaokupio je englesku javnost i podigao tiražu tamošnjih žutih novina. Cijela lavina je krenula kada su jedne lokalne novine objavile kako je Ken Livingstone, londonski gradonačelnik i pristaša laburista, na jednoj zabavi pod utjecajem alkohola izgubio razum, te napao jednu osobu ozlijedivši je tako što ju je jednostavno gurnuo niz stepenice. Ispalo je kako je ta osoba, slučajno umjetnički urednik dotičnog lista "Evening Standarda", koji je nakon tog pada posjetio hitnu gdje je ustanovljeno kako ima povrede kuka, leđa i glave. Osim toga isti list je iznio tvrdnju kako je izuzev guranja "umjetnika" niz stepenice, Ken pravio još neke probleme, ponajviše tako što je maltertirao svoju zaručnicu, koja je u drugom stanju.
O tim napisima 57-godišnji Ken se nije htio izjašnjavati u zainteresiranoj javnosti, već je izabrao put šutnje. No, taj put nije dugo trajao pa je Ken bio primoran na jučerašnjoj posebnoj sjednici londonske gradske skupštine opovrći sve, po njemu, lažne navode. Tom prilikom je rekao:
"Na toj zabavi sam popio tri čaše bijelog vina. Nisam bio pijan i nisam gurnuo tog čovjeka, već je on sam pao. Bila je to nesreća ...... To je gnjusna i bezočna laž. Nikada u svom životu nisam bio sklon nasilju".

Kome vjerovati pitanje je. Gradska skupština odlučila je ne poduzimati nikakve akcije protiv svog gradonačelnika, osim u slučaju ukoliko dođe do otkrića nekih novih elemenata u cijelom slučaju, za kojima i policija njuška.
Inače više o Kenu Livingstoneu možete saznati klikom ovdje. Zanimljiva je osoba, bivši potpredsjednik londonskog društva ljubitelja životinja. Kada je postao politička faca specijalizirao je ekonomsku politiku, a poznat je i kao pripovjedač pjesme "Ernold Same" britanskog benda Blur s njihovog albuma "The Great Escape", te kao klumnist "Independenta" i "Tribuna". Najzgodnije je to što je nekada pisao gastronomske kolumne i za novine od kojih je sve i krenulo, "Evening Standard".