LUPIGINA INVENTURA: Pogledajte što ste najviše čitali u 2011. godini

Ivor Car

1. siječnja 2012.

LUPIGINA INVENTURA: Pogledajte što ste najviše čitali u 2011. godini

Dakle, to je to. Stigla je Nova Godina, a iza sebe ostavljamo 2011. godinu, koja većini nas neće ostati u nekom posebno dobrom sjećanju. Uz najveću moguću zahvalu vama – našim čitateljima, što ste nas trpjeli još jednu godinu, red je da ovom prigodom napravimo svojevrsnu inventuru i pogledamo što ste na Lupigi čitali protekle godine. S obzirom da još uvijek nismo podlegli objavljivanju obnaženih ženskih tijela, niti ostalim top temama današnjeg novinarstva, odmah da vam kažemo da su u skladu s poprilično sumornom godinom, najčitanije Lupigine novice uglavnom teške boje. Ipak, na ovu inventuru se isplati kliknuti

Ne nužno redoslijedom najčitanijih, prezentirat ćemo što ste najviše konzumirali na našim stranicama. Posebnu euforiju u domaćem medijskom prostoru izazvao je tekst Nataše Škaričić, kojeg je Lupiga objavila, a potom svi redom preuzeli. U „Pviča na v ili Kosovica je najobičnija kvava“ Škaričićka je došla do spektakularnog otkrića – kako postići da vas drugi shvate ozbiljno. Naime, savjetovala nam je da ako već movamo govovit šta mislimo, navočito ako nekoga movamo poslat u kuvac, činimo to bez tog gvubog, vešetajućeg, slova v. Treba li reći da je tih dana slovo R u potpunosti izbačeno iz upotrebe? Ništa manje zapaženo nije prošlo ni otvoreno Esmirovo pismo Dijani Čuljak Šelebaj, u kojem ju je upitao: „Poštovana gospođo Čuljak, mogu li na Vaše more?“. U urnebesnom pismu Esmir je svojoj „ljetnoj kraljici“ ponizno obećao sve i svašta, a njegov trud nije prošao nezamijećen, pa smo sigurni da je i Dijana Čuljak Šelebaj pročitala što joj je imao za poručiti. Kad smo već kod ove bivše novinarke i urednice HRT-a, vrijedi istaknuti i kako je naša ekskluziva, ili kako bi jedna domaća tiskovina rekla – turbomegaultra ekskluziva, „PISMO MUŽA DIJANE ŠELEBAJ ČULJAK MINISTRU KARAMARKU: Dijana preko Olivera Grbića zloupotrebljava policiju“ upala među najčitanije, a nećemo propustiti spomenuti i kako su ovo pismo s Lupige u istoj onoj tiskovini turbomegaultra ekskluzivno ukrali bez navođenja izvora.


Boba: "Vi koji ste prodali sve hrvatsko što ste mogli prodati"

Jako vam se svidjelo kada je naša Boba Đuderija ipak počela psovati u svom tekstu i zaključila: Jeben van mater, vi ćete meni govorit da san ja "crvena opasnost", da san "urbana Jugoslavenka", da san "komunjara", i "antihrvatski element". Zanimala su vas i "(NE)POZNATA LICA: Ah, ta mladost - nikad ne znaš šta će od njih postati", gdje smo vas upoznali s nekim nepoznatim detaljima iz biografija cijeloj kugli zemaljskoj poznatih osoba, a iz kojih se vidi da nije sve tako crno-bijelo. Iako bi vam se moglo učiniti da Lupiga ne prati muzičke trendove, na ovom mjestu iznijet ćemo dokaz koji će vas razuvjeriti. Dakle, tekst „POSLUŠAJTE PRAVO DNO: Najgora pjesma svih vremena izabrana samo zato što novinari nisu čuli novog Tončija Huljića“, rado ste čitali. Osim pravog dna na tom smo mjestu donijeli i top ljestvicu najvećih šundova u hrvatskoj povijesti. Ako vas znatiželja navede da otvorite taj tekst ponovno vas upozoravamo - Lupiga ne odgovara za moguće posljedice!


Jerko Bakotin svojom je polemikom digao popriličnu prašinu

Iznimno čitan je bio i odgovor Jerka Bakotina jednom od, navodno, najvećih stupova hrvatskog novinarstva – Denisu Kuljišu. Na tom mjestu otvoreno je poručio „Kuljiš je malograđanin i podlac“. Provjerite zbog čega. Ispovijest glumca Žarka Lauševića također je izazvala velik vaš interes i pokazala da se ne radi o „nekad popularnom glumcu“, nego da je on to i danas. I punih mjesec dana nakon objave ove ispovijesti nekoliko stotina naših posjetitelja svakodnevno otvara tu novicu, naslovljenu s „OBRAĆANJE IZ PAKLA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Ubio sam i za mene slobode više nema!“. Kako u fokusu nisu bile samo tmurne teme, pokazuje činjenica da se i novica „DO HUMORA UZ STEREOTIP: Kratki opis turista na Jadranu” probila među najčitanije. U kolovozu to je bilo najpopularnije štivo objavljeno na Lupigi, a da smo slagali da na Lupigi nema obnaženih ženskih tijela pokazuje i ova novica – „Jugoslavenske sise i guzice u Playboyu“ – na koju se također miševi junački klikali.


Slagali smo, golotinje je ipak bilo

Ako niste primijetili na Lupigi učestalo tematiziramo domaće novinarstvo, jer smatramo da je ta profesija od iznimne važnosti za društvo u cjelini, a da takve teme ne moraju biti nužno nezanimljive široj javnosti najbolje pokazuje primjer u kojem je Igor Došen prikupio najveće lapsuse i bisere hrvatskog novinarstva. Među najčitanije tekstove, ulazi i onaj kojeg bismo vam mi i sami preporučili, sve i da nije izazvao vašu zasluženu pažnju. Opet je u pitanju Boba Đuderija, koja je Kaptolu poručila: „Zaogrnuti u vaše svečane halje, opijeni vašim misnim vinima, odavno ste oglušili na vapaje siromaha, na suze obespravljenih, poniženih, na ulice izbačenih ljudskih duša“. Prisjećanje na to „Kako su EKV, Partibrejkersi i Električni orgazam pokušali zaustaviti rat i Miloševiću pokazali srednji prst“ izazvalo je pomamu Facebook „lajkova“ (ako ne griješimo, bilo ih je preko 6.000), toliko da je brojač na kraju jednostavno otkazao poslušnost. Iako "lajkovi" ne znače i veliku čitanost, jasno, bio je to jedan od najčitanijih tekstova na našem portalu, kao i priča o bezvremenskom velikanu, Milanu Mladenoviću, povodom 17 godina od njegove smrti. Da ne završimo u atmosferi teške boje, napomenimo i da je tekst „Pogledajte kako je domar na Zavižanu britanskom Guardianu predstavio Velebit“ iz rubrike Lupiga TV, primijetit ćemo, zasluženo privukao vašu pažnju. Zaključit ćemo ovaj pregled time da vam još jednom ekipa Lupige želi sretnu Novu Godinu, u kojoj ćemo se, nadamo se, čitati još i više

Lupiga.Com