Jeste li čuli za Atlerburg?

Elfrida MatučMahulja

10. svibnja 2005.

Jeste li čuli za Atlerburg?

Nekada davno kada nisam znala za Atlerburg: 'Ima jedan grad, bez položaja na zemljopisnoj karti. U tom gradu živim, kada ne živim. Grad je to uređenih perivoja, veselih kućica, rascvjetalih ulica. Grad, nasmijanih lica. Volim šetnje tim svojim gradom, s rukom u ruci, ni sa kime. I živim sretno i kad ne živim, u tome gradu, kom ne znam ni ime.'

Uvodno, bile su riječi pjesme koju sam napisala davno, kad još nisam znala za Atlerburg. Kako za njega nisam znala, nisam ga ni tražila ... Ali kako to i obično u životu biva, on je došao k meni ... I sada imam svoju kuću u Atlerburgu ... A što je zapravo Atlerburg?

"Atlerburg je grad slobodnih ljudi na obali jezera. U njemu nema zidova. Ukoliko misliš, dobrodošao si. Stanovnici Atlerburga imaju slobodu kretanja u celom gradu. Takođe, svaki stanovnik naseljava kuću u kojoj može da kreira intervencije, kao i da komunicira sa ostalim stanovnicima na različite načine."

Dakle, postoji ipak i grad u kome će netko primijetiti ono što hoćeš reći. Gdje te neće pitati koliko imaš godina i koje su ti proporcije. Nije bitno imaš li titulu ili si sasvim prosječan, jedino se od tebe traži da misliš svojom glavom. Uostalom, čak je i to tvoj problem. Jer u zavisnosti s količinom razmišljanja i "interveniranja u prostoru grada Atlerburga" bit će i tvoja kuća i tvoje mjesto u tom istom prostoru.

Želiš li što poručiti stanovnicima koristit ćeš usluge "Radia Atlerburg", a ako si romantičan puštat ćeš papirnate brodove jezerom. Ponekad možda nečiji brod doplovi i do tebe, naročito ako si izabrao "sjediti na klupi pored jezera". Komunikacija među stanovnicima grada, kao i u stvarnom životu, ovisit će o tebi, tvojem karakteru i tvojoj otvorenosti.

Ono što se mene osobno najviše dojmilo na stranici URBANA INTERVENCIJA jest nemogućnost kojekakvih upadica sa strane zlonamjernika i provokatora, pa stoga ovoj ideji prognoziram dug vijek, popularnost i nagli porast stanovništva :)

No, najbolje da provjerite i uvjerite se sami, te kliknete na banner koji se svako nekoliko pojavi na Lupiginoj naslovnici. Možda Alterburg postane i vaš grad!