Još tjedan dana do Faithlessa

Ivor Car

12. travnja 2004.

Još tjedan dana do Faithlessa

Još točno tjedan dana dijeli nas od prvog u nizu velikih koncerata koji ove godine očekuju Hrvatsku. Dakako, znate vi to dobro, riječ je o svjetskoj koncertnoj atrakciji zvanoj Faithless. Ovaj, kako ga vole zvati, najutjecajniji europski dance bend nastupit će 19-og ovog mjeseca u Zagrebu u prostorijama stare klaonice i to je nešto što nikako ne biste smjeli propustiti

Dugo se naklapalo gdje će to Faithless zasvirati, još otkako je organizator (Kormoran uz pomoć poglavarstva Grada Zagreba) objavio hrvatskoj javnosti kako će Zagreb ugostiti ovaj slavni britanski bend. Spominjani su raznorazni koncertni prostori grada Zagreba, da bi odluka pala samo desetak dana prije nego li ćemo od Faithlessa začuti prve melodije - koncert će biti održan u zagrebačkoj staroj klaonici, Heinzelova 66. Iako zvuči krajnje neprikladno, prostor stare klaonice je fenomenalno koncertno mjesto, koje na posjetitelja uvijek ostavi vrlo snažan dojam.

Ne treba posebno naglasiti niti kako će u Faithlessu uživati i pozamašan broj Lupeža, pa svi vi koji nećete moći nazočiti spomenutom nastupu, budite sigurni kako ćete na Lupigi pronaći iscrpan izvještaj, i to, s obzirom da vodimo i "fotografa", uz pregršt kvalitetnih fotki.

Za kraj još samo riječ, dvije o Faithlessu. Okosnica ovoga benda su Rollo Amstrong (jedna od najvećih faca britanske house scene), te Sister Bliss (najslavniji ženski DJ današnjice), kojima su se još priključili Maxi Jazz, Jamie Catto, Dave Randall, te u nekim angažmanima i Rollova sestra, Dido. Svoja tri albuma prodali su u 3 milijuna primjeraka, što je svakako cifra kojom se mogu podičiti tek rijetki. Njihovi koncerti, kako kažu, nešto su što se bez daljnjeg isplati vidjeti, jer u svoje nastupe ulažu nevjerojatne i neviđene količine energije. Kome Zagreb baš i nije usput, može na isti događaj svratiti u Skopje 17. travnja, te u Beograd 18. travnja, sigurno se neće pokajati.