Gradište se okitilo slavnim skalpom

Ivan Kegelj

26. lipnja 2003.

Gradište se okitilo slavnim skalpom

Na hrvatskom dijelu međumreže (dobar ovaj naziv "međumreža") danas je objavljena šokantna vijest - "Kvrgave" seoske lole iz Gradišta kod Vinkovaca pretukle Mirka Filipovića! Nije vam se povećala dioptrija, dobro ste pročitali - pretuklo našeg Cro copa Mirka. Mislim da će ova vijest biti intrigantna sama po sebi i da Lupež nema potrebu "izvoditi bijesne gliste" da bi vas nagovorio da kliknete na

Zbog iznimne važnosti ove vijesti prenosimo vam je u cijelosti, onako kako su je napisali majstori sa adrese www.gradiste.com.

Sve je započelo nepropisnim parkiranjem crnog mercedesa E 500 zagrebačkih registracija na ulaz ispred anfora gosp. Bošnjaka, inače 1. susjeda caffe Dijamanta gdje su uobičajno parkirani neki od njegovih njegovanih automobila. Uz propisan znak zabrana parkiranja.
Dok su proslavljeni hrvatski borac i njegov prijatelj izlazili iz automobila (navodno su išli po neke cijevi za ograditi krmaču od prasaca) vidno uznemiren Vinko B. ih upozorava: "Ne parkiraj tu!" Mirko kratko odgovara: "Kratko ćemo, popij nešto".
Na to Vinko (ne vidjevši s kim razgovara) odgovori : "Ja ne pijem ja konzumiram!!!" odvoji se od jedne od djevojaka, skoči na Mirka ali ga odmah i pušta. Mirko ga hvata, zavrće mu ruku, u sekundi skaču Davor R. i Darko V. Mirko jednim udarcem nogom privremeno obara Darka V. no već mu je na leđima Davor R. tada do izražaja dolazi njegova nadživotinjska snaga.
Davor R. je visok 203, težak 127 kg čiste mišićne mase što bi hrvači rekli kvrga na kvrgi! Od malih se nogu zdravo hrani, bavi sportom, trenira judo, boks, hrvanje, ponekad tovari đubre kod susjeda sa reparskim vilama.
Savija prvo jednu pa drugu ruku Mirku polugama, diže ga i baca na pod. Nevjerujući vlastitim očima jegov ortak Igor P. ostavlja fleksericu na pod i prijeti:"Sad ćeš vidjeti kako Musa dere Jarca!" To budi gnjev inače mirnog Ive Martića koji sjedi za susjednim stolom i neshvaćajući da se ne radi o Batariloviću već o personifikaciji u K1 žargonu. Iva M. baca se pod noge Pokrajcu, pridružuje mu se i Musa, pristižu oproravljeni Vinko B. i Darko V. te nekolicina nazočnih gradištanaca.
Ubrzo su stranci bili savladani i tražili su bezuslovnu predaju. Uz kasniju birtijsku raspravu nakon tučnjave, kakvih smo na žalost svjedoci u zadnje vrijeme, Mirko je predložio da popiju jedno piće. Naravno Gradištanci su to sa zadovoljstvom prihvatili, osobito neki."

P. S. Naravno da ste nenormalni ako ste povjerovali u britka pera naših kolega iz slavonskog dijela međumreže (a dobre riječi, ljudi moji). Riječ je samo o super - učinkovitoj reklami stranice Gradišta, što objašnjava tek jedan komentar ostavljen ispod teksta o fasungu koji je navodno primio naš Mirkan, a koji glasi:
"Zbog ovakvih gluposti, između ostalog, napustio sam sudjelovati na stranici. Već iako se piše nešto slično kao zafrkancija onda se autor treba potpisati na svoj članak, ovako to nije dobro. Zato zamoljavam Gorana da me izbriše iz impresuma. Moj je komentar da ne bi posjećenost stranice trebalo aktivirati na ovakav način. Gluposti bi trebalo razdvojiti od ozbiljnih stvari, kako bi gradištanski portal doista bio pravi. Funkcionalnost i ostalo je u redu, ali ova razdioba je krajnje potrebna."

26.6.2003 Komentar poslao: Željko Batrilović (Canac)

Daklem, rezonira Lupež, po svemu sudeći Mirko ipak nije fasovao u Gradištu! Cro cop je, zar ste zaboravili, slavonska ikona! Kao što bi rekli "nadrealisti" - Ko bi dig'o ruku na Šabana!?