Druže Tito kunu ti se Titoslavci

Božidar Alajbegović

20. svibnja 2005.

Druže Tito kunu ti se Titoslavci

"Druže Tito mi ti se kunemo ..." orilo se u nedavnoj nam prošlosti sa svih strana na tzv. Dan mladosti, 25. svibnja. Vjerovali ili ne, taj je pjesmuljak odnedavno postao himna jedne države, istina virtualne (olitiga fiktivne) nazvane Titoslavija. Ta republika neće imati granice, predsjednika, ni organe vlasti, ali već ima ustav, grb, zastavu, pasoš, a o svemu podrobnije saznajte pod


Prednja strana pasoša Titoslavije

Na dan 25. svibnja 2005. godine, koji se u bivšoj Jugoslaviji slavio kao Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita, Udruženje građana "Mirovna akcija humanista" iz Rakovice kod Sarajeva proglasit će "Republiku Titoslaviju".

Fiktivna republika neće imati granice, predsjednika ni organe vlasti, njezina himna je "Druže Tito mi ti se kunemo", a putovnica se može dobiti uz malu novčanu naknadu. Naravno, određene skupine imaju prednost pa će tako državljani BiH platiti samo 20,00 KM, oni iz ostalih država bivše Jugoslavije 10,00 eura, a stanovnici EU "čak" 15 eura.

"Mi uopće ne mistificiramo njegovu ličnost. Želimo samo reafirmirati njegove ideje i vizije za koje se cijelog života borio" - pojasnio je u izjavi Dnevnom avazu Jezdimir Milošević, čuvar pečata Titoslavije, i naveo da se glavni grad te republike nalazi u srcima svih njezinih državljana te da sve ostaje na simbolici iako imaju ozbiljne planove.

Grb Titoslavije

Republika Titoslavija ima Ustav, zastavu, grb i svoj pasoš koji svojim dizajnom predstavlja jedinstven dokument koga će državljani republike Titoslavije s ponosom nositi i pokazivati. Vrijednost pasoša republike Titoslavije nije samo u njegovoj jedinstvenosti. Republika Titoslavija će pokrenuti aktivnosti da njen pasoš postane dokument koji će državljanima republike Titoslavije, navodno, omogućiti razne pogodnosti u svim zemljama bivše Jugoslavije!

O svemu tome državljani republike Titoslavije i imaoci njenog pasoša bit će obaviješteni putem web stranica Republike Titoslavije www.titoslavija.com. Za kraj donosimo vam nekoliko natuknica iz proglasa Republike Titoslavije, a ostatak potražite na njihovoj web stranici, za koju vam upravo ostavih link:

Zastava Titoslavije

"Svjedoci smo vremena u kome mnogi prizivaju ime Josipa Broza Tita. Neki ga osuđuju pripisujući mu 'zasluge' za sva zla koja su snašla ljude na prostoru urušene Jugoslavije za vrijeme i nakon njegove smrti. Drugi ga veličaju do mistifikacije, do božanstva. Postoje i oni treći, koji na istu vagu, ali na različite tasove, stavljaju sve ono dobro i sve ono loše urađeno za njegovog vremena. Ta vaga je nepotkupljiva i ona pokazuje: dobro je neuporedivo teže, i to ko zna koliko puta!"

"U novijoj istoriji svijeta nije bilo državnika koji je upornije, strpljivije i istrajnije radio na razvijanju prijateljstva i saradnje među državama i narodima u svijetu kao što je to činio Josip Broz Tito. Takvo svoje djelovanje objašnjavao je riječima: 'Živimo u vremenu kada svaki narod i svaka zemlja mora misliti o sudbini drugih naroda i drugih zemalja bez obzira na geografsku udaljenost.'"

"Ime "republika Titoslavija" je prihvatljivo za sve istinske sljedbenike vizija, ideja i djela Josipa Broza Tita! U tom imenu je sadržano sve ono čemu istinski mogu težiti svi slobodnomisleći ljudi, koji u drugome, ma gdje on bio, ma kakve boje kože, nacionalne ili vjerske pripadnosti bio vide, prije svega, samo i jedino ČOVJEKA!"

"Svi Vi koji se nalazite u bilo kom dijelu svijeta, svi Vi koji duboko u sebi nosite poštovanje prema ličnosti i djelu Josipa Broza Tita, svi Vi koji realno, bez strasti, promišljate o 'njegovom' vremenu - okupite se u republiku Titoslaviju i borite se za sve ono pozitivno čemu je Josip Broz Tito posvetio cijeli svoj život!"