Bez obzira na vremešnost!

Ivor Car

13. veljače 2003.

Bez obzira na vremešnost!

Svakodnevno pišući novice nailazio sam na svakojake vijesti, pa se može reći da sam čuo sve i svašta i taman pomislih kako me više ništa ne može iznenaditi. No, za ovakvo nešto, da su 85-godišnji muškarac i 11 godina mlađa žena zbog opscenosti dobili zatvorsku kaznu od 50 dana, nikada nisam čuo.
Nevjerojatna priča dolazi nam iz susjedne Italije, a njeni glavni akteri su 85-godišnji X i 74-godišnja Y. Morate priznati, oboje u, što bi se reklo, poodmaklim godinama! No, godine ih nisu smetale da se prepuste ljubavnome užitku u parkiranom automobilu, usred bijela dana. Jedina greška u cijeloj priči je to što je automobil bio parkiran nedaleko od lokalne škole. Greška, jer šokirani učenici, možda i ne shvativši što se točno zbiva, a vidjevši kroz prozor svoje škole dva polugola tijela u automobilu, taj neobični događaj prijavljuju policiji. E sad možete li zamisliti kako je bilo policijskom paru koji je izašao na mjesto očevida? Hoće li im njihove žene vjerovati, kada sa posla dođu kućama i zavaljeni u fotelju prepričaju svoj današnji radni dan?
Da bi priča osim neobičnosti imala i malo zapleta i akcije, pobrinula se vitalna Y, koja je uspjela šmugnuti prije nego li je policija došla. A kako njen partner usprkos svojim godinama nije "stara škola", govori nam policijsko izviješće u kojem piše kako je X cinkao svoju "dragu" te policajcima odao ono što pravi kavalir nikada ne bi učinio - ime dame u nevolji. Oboje su zbog "opscenih djela na javnome mjestu" dobili zatvorsku kaznu od 50 dana koja će se vjerojatno svesti na uvjetnu kaznu. Pitam se samo hoćete li vi kada budete X ili Y, pronaći svoj Y ili X i pokazati ovakvu nevjerojatnu dozu strasti! Ili je riječ tek o nekom poremećaju u glavi?