AvanturaBike vs. Duga mračna noć

Rola

17. svibnja 2005.

AvanturaBike vs. Duga mračna noć

Naslov ove vijesti je nebulozan, slažem se. Ja volim nebulozno pisati. Ustvari to mi je izgovor kada me netko kritizira. Uglavnom, ukoliko mi odlučite pokloniti malo vremena, upoznat ću vas s jednim biciklističko-rekreativnim klubom koji je nastao, nećete vjerovati, u Bosni, a pogotovo Hercegovini, a objašnjenje zašto spominjem Vrdoljakovo (zlo)djelo, nađite pod

Dakle biciklističko-rekreativni klub nebulozno nazvan AvanturaBike nastao je krajem prošle godine u Mostaru, u jednoj državi pod imenom BiH. Osnovala ga je skupina mladih entuzijasta koji su svoje nažuljavanje guzica na tvrdim sjedalima novih bicikala odlučila institucionalizirati, ma što god im to značilo.

Kada smo već kod nažuljavanja, ne mogu ne spomenuti kako su samo bila fina ona sjedala na prijeratnim ponijima. Ova moderna bicikla, pak ubijaju tamo gdje ni jedan muškarac ne voli biti ubijen. Ili barem, gdje većina muškaraca ne voli biti ubijena. Da se vratimo na temu, onda se ta omladina skupila, osnovala spomenuti klub i sad se rekreiraju na biciklima, skijama, daskama za surfanje i sličnim rekreativnim pomagalima. Svakoga tjedna (manje-više) organiziraju se vožnje na biciklima. Avanturbajkisti su u proteklih pola godine posjetili Vlašić, Kupres, Blidinje, Biokovo, ušće Neretve, te puku u Hrvatskoj manje poznate destinacije u okolici Mostara poput Bune, Blagaja, Mostarskog blata i Goranaca. 

I sad se pitate što vi imate od toga. Pa recimo, ako vas zanimaju slične stvari mogli bi stupiti u kontakt s AvanturaBike-om i organizirati biciklijadu. Primjerice, već je sigurno da će se nekoliko avanturbajkista naći krajem lipnja na Hvaru na utrci "T-mobile MTB challenge". S druge strane, ako vas rekreacija i biciklizam zanimaju kao i protekli lokalni izbori, na njihovom sajtu možete pogledati bogatu galeriju fotografija gdje se vidi pregršt prelijepih djevojaka i momaka uzrasta od 20 do 30 godina koji traže zanimljivog i duhovitog mladića/djevojku za ozbiljnije dopisivanje i razmjenu salveta.

Dok se još nisam zahvalio, izljubio i oprostio samo da pojasnim onaj naslov. Po mom mišljenju u mojoj, a i državi dobrog djela Lupeža, traje duga mračna noć u kojoj uspijevaju samo političari (i to oni loši), uz dodatak pokoje boleštine. Nisam siguran kada je ta noć počela '45., '92., '95. ili možda neke druge godine, ali avanturbajkistima je dosta toga. I još nešto što se tiče naslova, Duga mračna noć zaista počinje u BiH, što se može vidjeti iz TV najave Federalne televizije. Seriju "Duga mračna noć" u 13 epizoda, scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka, Federalna televizija emitirat će nedjeljom, od 8. svibnja u 20.05 sati.