ZADNJI DAN ZA PRIJAVU: Kvizom za školarce "70 godina od pobjede" do ljetovanja u Savudriji

Hrvatski povijesni portal

30. travnja 2015.

ZADNJI DAN ZA PRIJAVU: Kvizom za školarce "70 godina od pobjede" do ljetovanja u Savudriji

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava organiziraju Kviz znanja „70 godina od pobjede“ posvećen obljetnici pobjede nad fašizmom i nacizmom u Drugom svjetskom ratu. Ta dva zla progutala su na milijune nevinih žrtava, a razmjeri masovnog stradanja stanovništva u svjetskim razmjerima vidljivi su i danas. Od kapitulacije nacističke Njemačke i sila Osovine u Drugom svjetskom ratu prošlo je točno 70 godina i cijela Europa će obilježiti ovogodišnji Dan pobjede na vrlo svečan način. I naša će se domovina uključiti u međunarodnu proslavu.

U online kvizu mogu sudjelovati učenici svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Organizatori će nagraditi troje najboljih učenika u svakoj kategoriji prigodnim poklonima, a svi sudionici i mentori primit će pohvalnice za sudjelovanje.

Najbolji učenici sudjelovati će u Ljetnoj školi mira u Odmaralištu mladih „Veli Jože“ u istarskoj Savudriji. Na izbor su tri moguće smjene: prva od 29. lipnja do 6. srpnja, druga od 6. do 13. srpnja i treća od 13. do 20. srpnja. Boravak, odnosno smještaj i prehrana su besplatni, dok troškove puta do Savudrije snose sami sudionici. Boravak u Kampu mladih, osim uživanja u čarima ljeta, pruža jedinstvenu priliku za edukacijom uz priznate stručnjake. Ljetna škola mira održat će se drugu godinu zaredom. Iskustva mladih iz prve škole govore da je boravak u kampu bio iznimno zanimljiv i koristan te da su mladi oduševljeni ovakvim načinom edukacije. 

Kviz će se održati 4. svibnja 2015. godine na CARNetovom portalu za učenje Loomen. Učenici koji pristupe kvizu imati će točno 45 minuta vremena za rješavanje 30 zadataka.

Prijave su otvorene od 27. travnja 2015. do kraja 30. travnja 2015. godine. 

Sve tehničke detalje i upute natjecatelji će primiti tijekom 1. svibnja 2015. godine na prijavljene e-mail adrese. Tijekom tjedna prije kviza učenici će moći isprobati kako će stvarni kviz izgledati.

Za sudjelovanje u kvizu učenici će se morati registrirati uporabom AAI@EduHr virtualnog identiteta (ime.prezime@skole.hr). Prijave će biti objavljene na stranicama medijskog pokrovitelja - Hrvatskog povijesnog portala.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Povijest.net