The High Heel Race

Ivor Car

1. studenog 2002.

The High Heel Race

Dobra zabava, odnosno dobar show, Amerikancima je jedna od najvažnijih stvari u životu. Pravo mjesto za nešto takvo je The High Heel Race, tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava 17-om ulicom glavnog američkog grada, Washingtona. I ovaj put je bilo zanimljivih kostimiranih spodoba.

Svake godine uoči Noći vještica u glavnom gradu Sjedinjenih Država održi se zanimljiva parada. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom The High Heel Race čiji su glavni likovi provokativno obučene spodobe. Utrka se održava u 17-oj ulici istočno od jupijevskog Dupont Circlea i vjerujem kako ne treba naglašavati kako je ona pravo mjesto na kojem svoj alter ego iskazuju transvestiti, pa ne čudi kako najviše kostimiranih svoju inspiraciju nalazi upravo u tom duhu.
Svi sudionici su uglavnom raspoloženi za pojavljivanje pred kamerama, poziranje i izjave novinarima. Većina ih nabacuje rečenice u stilu: Ovo je pravi način za samoizražavanje.Postajete osoba koju ste vi sami kreirali, a sutra se vraćate na staro.
Tu je i povelik broj onih koji su svoju inspiraciju našli u maminom ili bakinom ormaru. Sve u svemu The High Heel Race je pravo mjesto na kojem svatko može izreći svoj komentar, pa makar on bio i politički, i što je najvažnije većini Amerikanaca, mjesto je to na kojem se može dobro zabaviti.