Što je novoga?

Ivor Car

10. ožujka 2003.

Što je novoga?

Svjedoci ste mi da ne lažem kada kažem da je ovoga tjedna bilo ponešto novoga. Čak i ako i niste svjedoci ja sam u posjedu dokumenata gdje crnim na bijelom piše kako ne lažem, a iste ću vam upravo podastrti na uvid. Reći ću i kako je oboren jedan neslavni rekord. Što vi mislite o tome, ili o nečemu drugome: DA!!! ili NE!!!? Osim ovoga sve će biti uobičajeno baš kao što je zadnjih par mjeseci bilo i u svim drugim novicama iz ovoga nedjeljnog serijala ...

A što je bilo novoga u prošlom tjednu, pita se nesvakidnji posjetitelji Lupige. E pa, odgovara mu svakidanji posjetitelj iste, nova je rubrika koja se zove recepti, čak se u njoj i radi o receptima, a bila je napisana i vijest o tome. Dobro to, kaže onaj nesvakidnji, ali šta još? E pa, odgovara opet onaj svakidanji, imamo i novu članicu Lupigine redakcije koja se zove Huso i odlično radi to što radi, a i o tome je bila vijest. Aha, odgovara zadovoljno onaj nesvakidnji dok ga onaj svakidanji još uvijek gleda s nevjericom.
Novo je i to da ponovno pred sobom imam hrvatsku tipkovnicu, pa mogu koristiti draga mi slova: š, đ, č, ć, ž.
Što se tiče prošlotjedne ankete o kompjuterskim igricama, sve je jasno. Vi smatrate kako su one sasvim u redu, iako se odgovor "ubojice vremena" može protumačiti i kao loš atribut, sve ovisno o liku koji se bavi takovim tumačenjima. Uz rame tom atributu stoji "odličan izum", i za ta dva odgovora glasalo je 60% anketiranih. Dakle, sve jasno!
Nova anketa naoko je besmislena, ali možda (veliko možda = MOŽDA) i nije. Naime, znate onu priču o istoj čaši vode koju neki opisuju kao polupraznu, a neki kao polupunu? E, slično je i sa ovim, naravno pod uvjetom da se ufurate u to. Opet dakle, kao i svakog novog tjedna: bacite pogled na desno i dajte svoj glas, koji u komentaru možete obrazložiti, naravno ako to smatrate potrebnim.
Pohvala u principu iz principa nema. Pokuda i u stvari i van stvari ima. Najava za ovaj tjedan stvarno nemam, evo bih da imam, ali nemam, stvarno nemam. Bilo bi još zanimljivo dodati na kraju ovoga tekstića jednu neslavnu činjenicu, a ta je da je ovaj tjedan po prvi puta u povijesti prošlotjedna novica "Što je novoga" na naslovnici dočekala svog nasljednicu, ovu koju čitate. Je li to dovoljno govori?