Što je novoga

Ivor Car

28. listopada 2002.

Što je novoga

Znate li što je novoga u novici "Što je novoga"? Novo je to što je po prvi puta jedna iz serije ovih novica – inozemna novica. Što se tiče prošlotjedne ankete čini se kako bi najveći dio vas želio posjetiti Balaševićev koncert. Teško, jer karata nema, ali ....! Nova anketa je ozbiljna i traži isti takav pristup. Najave, pohvale, pokude i slične stvari – nula bodova.

Dakle, eto ga! Po prvi puta čitate jednu inozemnu novicu iz serije "Što je novoga". No, ionako Lupiga nema granica, doma je svugdje gdje god se čita. Pozdrav svim Lupingašima, ma gdje god bili. Iskoristio bih ovu priliku da posebno pozdravim vjerne posjetitelje iz Izraela, Saudijske Arabije, Luxembourga, Belizea i one iz Niua. Za sve one koji se pitaju, a što je to Niue, neću biti od pomoći i njihovu znatiželju ću uputiti na svoj omiljeni pretraživač.
Što se tiče prošlotjedne ankete, može se reći kako je bilo gusto. No, ipak pobjednik se slutio od prve minute. Naravno riječ je o koncertu Đorđa Balaševića, kojeg ipak veliki broj zainteresiranih neće vidjeti, jer eto karte idu k'o lude. Njegovi najveći konkurenti su bili irska atrakcija The Cranberries i čovjek sa sprovoda i vjenčanja, Goran Bregović. Najmanje zainteresiranih je bilo za slušanje i gledanje Jack de Marseillea i Boney M, a nisu se istaknuli ni momci iz Onyxa, kao ni sudionici gitarskog summita.

Nova anketa je jako ozbiljna i odgovor na u njoj postavljeno pitanje, nama je već poznat i čini se kako ni u kojem slučaju nije upitan. Ipak prepustili smo i vama da malo odlučujete, pa sve po starom – pogledajte na dobro poznato mjesto i glasajte.

Sve nešto kontam, razmišljam, brijem, trebam li možda ukinuti ovu rubriku pohvale i pokude, a ni najave nisu daleko od toga. Pa opet ne znam šta da radim s tim. Za sada neću pohvaliti ama baš nikoga, istu sudbinu doživjet će i svi oni koji su strepili od kuđenja, a ni najaviti vam neću ništa. Sve u svemu odgovor na pitanje Što ima novoga je: nema ništa.