Što je novoga?

Ivor Car

22. veljače 2005.

Što je novoga?

Da, čini se da se za novice "Što je novoga?" ustalio period od dva tjedna, a po svemu sudeći tako će biti i ubuduće, jer uz ovakav tempo objavljivanja ni nema potrebe da se češće viđamo. Usprkos tome što naša "najrubrika" (riječ je o kolumnama) nije iznjedrila nijedno "remekdjelo", postoji par stvari koje vrijedi izdvojiti. Uz spomen kako je nepoznati pušač, znate već čega, ponovno pokušao lažirati anketu, pozivamo vas na

I u ova dva tjedna Lupeži su bili iznimno lijena gamad, svi odreda, pa ne treba niti čuditi niti zabrinjavati to što je u tom periodu na slavnoj www.lupiga.com objavljeno samo 28 tekstova (za 4 manje nego u prošlom rezimeu), od čega čak 21 u novicama. Posebno su podbacili kolumnisti koji nisu složili bukvalno niti jednu kolumnu. Jedini vjerojatni razlog bit će da su se zasitili mutnih književnih voda, iako bi se mogla organizirati jedna opsežna diskusija na temu tko od Lupiginih kolumnista uopće može govoriti o književnim vodama, bez obzira što su to sve "bolji od boljih".

Od onoga što vrijedi izdvojiti svakako je na prvom mjestu lupeški dojam s koncerta Madredeusa, a potom i e-ciklopedija o PEZ bombonima, recept za izvrsne langošice, te recenzija "Kajmaka i marmelade". I to bi, zapravo bilo to, uz napomenu kako smo u izdvajanju upotrijebili neobično visoke kriterije. Usprkos svemu ovome Lupiga i dalje nastavlja period, kako rekordnog broja posjeta, tako i rekordnog broja učitavanja stranica.

Evo nas već i na prošlotjednoj anketi u kojoj smo vas upitali "Podržavate li zabranu pušenja na javnom mjestu?". Čini se kako se nekim pušačima (neću reći čega, ali iz ove zagrade nedvojbeno ćete shvatiti o čemu je riječ), nisu svidjeli rezultati pa su anketu pokušali lažirati jednostavnim potezom oduzimanja glasova odgovoru "Jakako!". No, takvo što nismo dopustili, te je ipak na kraju zasluženi pobjednik već spomenuti "Jakako!" s 47% vaših odgovora, dok je "Nikako!" osvojio tek neočekivanih 31%. Takve rezultate svakako treba tumačiti kao vapaj pušača duhanskih proizvoda za pomoć u prestanku trovanja kako sebe tako i drugih, ili barem u smanjivanju istog. Začuđujući je jedino loš plasman 4 asa zbog čega ćemo ih izdvojiti iz ovotjedne ankete.

A ovotjedna anketa pozabavit će se, u nedostatku pravih tema, inicijativom Hrvatskog Olimpijskog Odbora koji želi jednu od zagrebačkih ulica imenovati u Ulicu Janice Kostelić, bez obzira što sama vrhunska Janica izjavljuje kako je takva ideja smiješna. Slažete li se s tim ili ne saznat ćemo za dva tjedna na istom ovom mjestu.

Za pohvaliti je i lagani povratak navara koji je dugo apstinirao od izražavanja putem ovoga sajta, te je on taj koji ovoga tjedna odnosi pohvalu, uz napomenu da mu je konkurencija zbilja nikakva. Pokudu će za vrat objesiti dungarh, dungari, odnosno dunga, to jest sva trojica zajedno, koji vole popit' pa pobjeć'. Od ostalih novosti koje bi se mogle naći ovdje je i ona kako se Riječni rak posvetio svome blogu, no kako na njemu još uvijek ničega nema, ovaj put vas nećemo uputiti na taj vrhunski blog. Što se tiče najava, još jednom nismo uspjeli objaviti novi putopis s dalekog Istoka, koji će, nadamo se, ako bude zdravlja i veselja, biti objavljen već kroz par dana, a do tada i kontakta putem naše mailing liste, ugodan pozdrav.