Što je novoga?

Ivor Car

16. studenog 2004.

Što je novoga?

Konačno poprilično solidan tjedan na najgorim stranicama ovih prostora (čitaj www.lupiga.com). Uz dvije, napokon, ispunjene najave, te čak 28 tekstova u gotovo svim rubrikama, uspjeli smo ispuniti imaginarnu normu, a 'izglasano je nepovjerenje' ministru vanjskih poslova RH, Miomiru Žužulu (eto tko je taj). No, sve je to manje važno od činjenice da sam napokon "Što je novoga?" napisao s guštom i na kraju ostao zadovoljan napisanim

Uz sasvim minorno i svakako zanemarivo kašnjenje uspijevam lansirati nepopularnu (barem u mojim očima) novicu "Što je novoga?", a skrušeno priznajem da mi je zadovoljstvo napisati kako je proteklog tjedna na Lupigi objavljeno 28 ID-a (u razdoblju od tri tjedna prije toga objavljeno je samo njih 37!?!?!), što je gotovo optimalan broj tekstova za našu "infrastrukturu" i što je još važnije, za naše potrebe. Još da je "legao" i neki putopis prošloga tjedna, sve bi Lupigine rubrike bile pokrivene s minimalno jednim tekstom, što nikada nije zabilježeno. No, takvo nešto se dogodilo sada i tko zna kada će opet, zapamtite to. U kreiranju tog "rekorda" sudjelovalo je deset Lupeža, od kojih osam sa po samo jednim tekstom. Ohrabruje što smo uspjeli u realizaciji dvaju najava, nove kolumnistice, te GostaLupeža.

Normalno da među tih 28 tekstova ima štošta što vrijedi izdvojiti, pa da krenem … za početak tu je treći dio nevjerojatnih pretraga na Lupigi, potom Nova izdanja - Od igle do lokomotive, nema da nema, objava Prijatelja životinja usmjerena protiv Vlatke Pokos, Plastične vrećice žive 1.000 godina, priča o Virtualnoj Slobodnoj Državi Rijeci i SF oazi - Sferi, prvi dio Vere (izvanredna Marchelova priča), te za kraj, kritika kineskog filma "Heroj" i, dakako novi GostLupež (u ovom slučaju gošća, ovo je prvi put da je u toj rubrici gostovalo neko žensko lice). Ako niste pročitali nešto od ovoga, linkovi su vam tu i predmnijevam da se nećete pokajati.

"Odzvonilo" je i našoj prošlotjednoj anketi koja vas je pitala Treba li Miomir Žužul podnijeti ostavku?. Od samog početka bilo je sasvim jasno da će Lupigini posjetitelji "izglasati nepovjerenje" ministru vanjskih poslova Republike Hrvatske. No, hoće li to učiniti i oni na zagrebačkom Gornjem gradu, vidjet ćemo najkasnije za tjedan dana. Čak trinaestero (brojem - 13) vas je odgovorilo kako Žužul ne treba podnijeti ostavku, jer nije kriv (idem ja sada glasati za tu opciju, da bude neki sretniji broj, recimo 14). Zanimljivo je i kako 22% "glasača" nema pojma tko je gospodin Miomir Žužul, što je očita tendencija koja nas približava razvijenim zapadnim zemljama u kojima većina puka ne zna tko im vodi državu.

Nakon pet minuta razmišljanja nisam uspio smisliti ovotjednu anketu, a od velike pomoći nisu bili ni ostali Lupeži, koji su ili nedostupni, ili im je važnije koje su to dodirne točke u njihovim tekstovima, ili su bolesni pa pričaju gluposti (a da ja ovo ponovno stavim pod kolumne, ionako sam neaktivni kolumnista već neko vrijeme?). Ne ide, pa ne ide, a onda bljesak i rođena je jedna od smislenijih anketa na ovoj nesmislenoj stranici. Pazi sad - E jesam se poželio snijega!, s odgovorima E, vala, jesam!, E, vala, nisam!, Jebo njega! te Baš k'o i 4 asa!.

Napokon pohvale, pokude i najave. Nakon sigurno nekoliko tjedana opet ću pohvaliti Bozzu, koji je istini za volju i jedini kandidat za pohvale. Pokudu će dobiti prošlotjedni pohvaljeni - Dunga, bez obzira što je sigurno bio u gužvi i što njegove razloge uvijek bespredmetno uvažavam i bez obzira što mi trebaju sjesti neke pare na njegov žiro račun. Što se tiče najava, bit ćemo skromni i probati najaviti samo novi putopis! Do tada budite pozdravljeni.