Što je novoga?

Ivor Car

24. svibnja 2004.

Što je novoga?

Evo još jedan tjedan je proletio pored (preko) nas (vas)ultramegaturbosvjetlosnom brzinom, a novica "Što je novoga?" čak niti ne kasni (barem, ne previše). Protekli tjedan smo se uglavnom odmarali (duša, tijelo, baterije za fotoaparat), no usprkos tome, na sajtu se našlo nekoliko zanimljivih tekstova, koje vrijedi izdvojiti. Odmorni ćemo ovoga tjedna, najaviti jedan udarnički period koji će, nadam se, trajati i trajati

Protekli tjedan Lupigina ekipa se odmarala, pa nije bilo previše "zadataka" na terenu (kakvih zadataka, pa nemamo mi zadataka, idemo samo tamo gdje predviđamo da će nam biti zanimljivo). Dobrodošao je to odmor za umorna tijela i mozgove (toga isto nemamo), ali i za punjenje baterija (onih iz naših silnih fotoaparata). Stoga odmorni najavljujemo kako krećemo u nove radne pobjede i garantiramo kako će ovaj tjedan na Lupigi biti vrlo izdašan (nešto više o tome malo kasnije, pod najavama, ali jamčim 30 ID-eva). No, usprkos odmaranju uspjeli smo naškrabati 18 ID-eva, među kojima držim da posebno treba istaknuti reportažu iz Bleiburga, te vrhunsku (mo'š mislit) filmsku recenziju Troje. Od rekorda u posjetima nema ništa, ali on će biti oboren danas, budući trenutno sajtom plovi more surfera, od kojih je dobar dio na Lupigi po prvi puta, a tu se zatekao prvenstveno zahvaljujući Jutarnjem listu, koji je Lupigu danas istaknuo kao Web preporuku, ali i Iskonu, te teen385.com koji su naš sajt proglasili webom tjedna. Dakle, rekord pada danas.

Prošlotjedna anketa za čije postavljanje smo inspirirani već spomenutim blajburškim dogodovštinama i nije izazvala toliko pozornosti koliko smo očekivali, ali su zato rezultati vrlo "gusti". Podsjetimo kako je pitanje bilo: Na čemu je, po vašem sudu, naglasak blajburškog događanja. Za samo 8 glasova (u trenutku dok ovo pišem) pobijedio je odgovor "Na odavanju počasti žrtvama", a tek 10 % "glasača" misli kako naglasak nije na odavanju počasti žrtvama i na veličanju ustaštva već na nečem trećem.

Već nekoliko puta smo na Lupigi upozoravali kako je pred nama velika koncertna sezona, do sada neviđena na ovim prostorima. Stoga smo se odlučili upitati vas koji od predstojećih koncerata nestrpljivo očekujete. Izbor koncerata je vođen nekim našim kriterijima, ali vaše "favorite" uvijek možete spomenuti u komentarima ankete.

Opet nemam izbora nego pohvaliti Bozzu, koji je kao i uvijek bio radišan. No, te pohvale su ionako nezanimljivi dio, jer pokude su ono što ja volim, a njih ću uz dodatak drvlja i kamenja, nakon dva tjedna pauze uputiti svom najdražem Riječnom raku. Što se tiče najava obećavam novi putopis, novog kolumnistu i eventualno novog GostaLupeža, no o tom po tom putem mailing liste.