SP : All star po Fifi

Vuk

14. ožujka 2002.

SP : All star po Fifi

Danas je u Yokohami krovna organizacija svijetskog nogometa (u daljnjem tekstu FIFA) objavila popis igrača koji po njihovom izboru predstavlja najbolju momčad ovog svjetskog prvenstva. Po prvi put u povijesti na popisu su Koreanci, a nema inače uvijek prisutnih Talijana i Argentinaca. Izbor 16 najboljih igrača sproveo je Fifin odbor kojeg je predvodio češki izbornik Josef Venglos.

Na listi se nalazi 16 nogometaša iz osam različitih zemalja ;četvorica Brazilaca, po trojica Nijemaca i Turaka, dvojica Koreanaca, te po jedan Englez, Amerikanac, Senegalac i Španjolac. Nakon preostalih dvaju utakmica iz potonjeg popisa izdvojena će biti jedanaestorica koji će predstavljati najjaču kombinaciju ovog prvenstva. Kada smo kod izbora spomenimo i to da je četrdesetdvogodišnji Talijan Pierluigi Collina ponovo izabran za najboljeg svjetskog suca. On se trenutno priprema za suđenje finalnog dvoboja između Njemačke i Brazila. Glasovanju za najboljeg igrača mogli ste se pridružiti i vi na www.fifa.com .

VRATARI: Oliver Kahn (Njemačka), Rustu Recber (Turska)

OBRANA: Roberto Carlos (Brazil), Sol Campbell (Engleska), Fernando Hierro (Španjolska), Hong Myung-bo (Južna Koreja), Alpay Ozalan (Turska)

SREDINA: Michael Ballack (Njemačka), Claudio Reyna (SAD), Rivaldo (Brazil), Ronaldinho (Brazil), Yoo Sang-chul (Južna Koreja)

NAPAD: Ronaldo (Brazil), El Hadji Diouf (Senegal), Hasan Sas
(Turska), Miroslav Klose (Njemačka)