Opet malo crne kronike!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Opet malo crne kronike!

Priča se odigrala u nama bliskoj i dragoj Republici Sloveniji. Aleksandar Oven, došao je u bolnicu u slovenskom primorskom gradu Izoli i zatražio psihijatrijsku pomoć. Nakon što je odbijen, čovjek je ostvario svoje prijetnje i provozao se bolničkim hodnikom nekih tridesetak metara, sve do prijemnog ureda. Na pitanje zašto je to napravio četrdesetosmogodišnji Slovenac je odgovorio: “Ne znam, zbog toga sam i došao ovdje”.
Odavno nismo pisali o nekim neobičajnim događajima koji spadaju negdje između zanimljivosti i crne kronike, pa baš bi mogli sada. Pogotovo iz razloga što se priča odigrala u nama bliskoj i dragoj Republici Sloveniji.

Slovenac imenom i prezimenom, Aleksandar Oven, došao je u bolnicu u slovenskom primorskom gradu Izoli (poznatoj po klubu Ambasada Gavioli) i zatražio liječničku pomoć. Ali njega nije zanimala bilo kakva liječnička pomoć, već pomoć psihijatra. Ukoliko ne bude primljen pod hitno čovjek je obečao da će se provozati kroz bolnicu.

Osoblje bolnice nije ozbiljno shvatilo Acine prijetnje, te su ga uputili na izlaz. Acke se prema izlazu uputio trčeći, da bi se nakon manje od pola sata vratio. No, nije se vratio trčeći već vozeći svoj automobil. Probivši velika staklena vrata na bolnici, hodnikom se uputio prema prijemnom uredu, koji je od ulaznih vrata udaljen “samo” tridesetak metara.

Osoblje ga je smirilo, do dolaska policije. Na pitanje zašto je to napravio četrdesetosmogodišnji Slovenac je odgovorio: “Ne znam, zbog toga sam i došao ovdje”. U ovoj maloj vožnjici nitko nije ozlijeđen i nije pričinjena neka velika materijalna šteta.

Acke je našao neobičan način da dobije baš ono što hoće, zaobilazeći svima nama mrsku birokraciju, a to je smještaj na psihijatrijskom odjelu bolnice u Izoli, gdje je trenutno hospitaliziran..