Dječak, čovjek, umjetnik, Lasse, Gjertsen

Mladen Barbarić

14. listopada 2008.

Dječak, čovjek, umjetnik, Lasse, Gjertsen

Iako je mislio postati gusar i otići na Karibe, Lasse je, kao i svi ostali sakeri, ostao u Norveškoj. Upisao je studij animacije i planira se baviti animiranim filmom. Lasse ne voli reklame i kaže da ih, unatoč novcima koji se tu vrte, nikada neće raditi. Ne vidim razliku između novca zarađenog od reklame i onog zarađenog pušenjem kite starom, debelom bogatom bijelcu u odijelu, kaže 20-godišnji imenjak svestranog skijaša Kjusa. A što to Lasse radi, pogledajte na

Dakle Lasse je neobičan mladić rođen prije 22 godine u norveškom Larviku. Za sebe tvrdi da je šmokljan i ponosi se time. Kao i svi dječaci njegove dobi skuplja postere, značke ... ne, ne, ne. Zapravo Lasse u maniri prave tinejdžerice voli razmišljati o životu. Tvrdi da u principu uvijek dođe do istog zaključka: "Nema tu zapravo ništa posebno. Samo sam skup stanica. Samo sam bezdlaki primat s velikim mozgom. Gledajući ljude i gomilu nerazumnih stvari koje rade, ponekad se pitam nisam li sletio na krivi planet?".

Nakon ovih teških misli naš junak voli i odmoriti pa kaže:

- Kada je dan pri kraju, i nebo nad Larvikom blista obasjano zvijezdama, i kada šumske životinje legnu na spavanje, volim sjesti u dobru fotelju, s čašom mlijeka i možda čokoladnim keksom i jednostavno zbilja mrziti religiju.

 

Autoportret

 

 

Amater

 

 

Norveško nogometno prvenstvo 2097 razvilo je neka nova pravila ...

 

 

Za one koji žele znati više ...