7 NOTA 100 ŽIVOTA: Max Juričić se pjesmom prisjetio Vlade Divljana

Lupiga.Com

17. ožujka 2020.

7 NOTA 100 ŽIVOTA: Max Juričić se pjesmom prisjetio Vlade Divljana

Neki će reći kako je najbolji period Maxa Juričića njegov angažman u Vješticama, drugi će reći da je to Azra, treći Šo Mazgun, a netko će ponajbolje pamtiti njegov rad u Filmu i Ljetnom kinu. Već dvije godine Max ima sjajan bend – Plesač sporog stepa. Do sad su „izbacili“ nekoliko singlova, a ovih dana objavili su singl „7 nota 100 života“. Posvetili su ga Vladi Divljanu, nezaboravnom muzičaru koji je preminuo u ožujku 2015. godine. 

”Vlada nas je ostavio prije pet godina u trenutku kad smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najljepših pjesama 'Samo jednu ljubav imam', a njegove stare pjesme odjenuli u novo ruho. Svakog proljeća okupe se prijatelji u njegovu čast, lani povodom premijere filma 'Nebeska tema', a prije toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. '7 nota 100 života' je moj mali doprinos da se i ovog proljeća sjetimo Vlade Divljana, a našu suradnju simbolično produžim još jednom pjesmom”, rekao je Max povodom izlaska novog singla. 

Već ranije isticao je kako je ono što radi s Plesačem sporog stepa zapravo svojevrsni nastavak koncepta zvuka koji je radio u Ljetnom kinu s Divljanom. 

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, koji je surađivao i s Ljetnim kinom, snimivši sve spotove za njihov EP „4 godišnja doba“. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube