RED JE RED: Župnik uputio vjernike kako da sami blagoslove kuće, a novce za blagoslov uplate crkvi na žiro račun

Lupiga.Com

4. prosinca 2020.

RED JE RED: Župnik uputio vjernike kako da sami blagoslove kuće, a novce za blagoslov uplate crkvi na žiro račun

„Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je“, uputa je koju je župnik iz riječkog naselja Škurinje odaslao svojoj pastvi kako bi vjernici sami sebi mogli blagosloviti svoje kuće i stanove. Kako piše Novi list, župnik je uz upute dostavio i žiro račun svoje župe kako bi vjernici mogli uplatiti novce za takav blagoslov, kao što je to pravilo i inače kada im kuću i obitelj posveti župnik.

Naime, zbog epidemije koronavirusa župnik je, za razliku od mnogih svojih kolega, odlučio ove godine ne obilaziti vjernike i blagosloviti im kuće, već ih je uputio kako da to sami naprave na blagdan Svetog Stjepana 26. prosinca. 

Svećenik
"Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je" (FOTO: Lupiga.Com)

„Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe“, citira Novi list dio župnikovog pisma.

U pismu župnik objašnjava kako je običaj da obitelji tijekom blagoslova svećeniku uruče svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe te se unaprijed zahvaljuje na uplatama, koje ne moraju nužno biti na žiro račun, već novac mogu donijeti i u sakristiju ili župni ured. Dostavio im je molitvu za blagoslov obitelji kako bi sve bilo „lege artis“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com