OPTIMIZAM I NADA U SAMO 60 RIJEČI: Natječajem traže najbolju molitvu za Ivicu Todorića

I.F.

6. studenog 2017.

OPTIMIZAM I NADA U SAMO 60 RIJEČI: Natječajem traže najbolju molitvu za Ivicu Todorića

„U ova napaćena i bremenita vremena za našu domovinu ne preostaje nam ništa osim molitve. Sa željom da Ivica Todorić uspije naći put do Zagreba, da mu tamo pošteno sudi Đuro Sessa i da ozdravi koncern Agrokor objavljujemo natječaj za prigodnu molitvu“, tekst je neobičnog natječaja kojeg je danas raspisao Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN) iz Zagreba, koji bi krajem godine trebao „izbaciti“ dokumentarni film „Gazda: Početak“.

Prema kriterijima natječaja tekst molitve ne smije imati više od 60 riječi, a morao bi biti i „lakopamtljiv cijelom puku“. Također, propisano je i da molitva mora odisati optimizmom i nadom, a pošiljatelj slanjem svoga prijedloga pristaje da HRCIN istu i javno objavi. 

„Ukoliko se molitva šalje anonimno pošiljatelj neka napiše i šifru od pet znakova prema kojoj će se kasnije moći identificirati organizatoru i preuzeti nagradu“, stoji u natječaju. Za zainteresirane moramo napomenuti da je rok za slanje molitve 19. studeni, a pobjedničku molitvu odabrat će javnost putem online glasanja koje će se provoditi od 20. do 23. studenog, nakon što ekipa iz HRCIN-a napravi selekciju.

Proglašenje pobjednika planirano je za 24. studeni, a nagrada za najbolju molitvu iznosi 500 kuna. Ukoliko imate svoj prijedlog možete ga poslati na e-mail adresu gazda@hrcin.hr.

Inače, u tijeku je prikupljanje sredstava putem crowdfunding kampanje za snimanje novog nastavka „Gazde“ filma zagrebačkog redatelja Darija Juričana, koji u tišini nastaje već godinu dana, a onima koji svojom donacijom pripomognu ovaj projekt ime će se pojaviti „zlatnim vezom“ ispisano na Facebook stranici filma i na popisu podržavatelja na špici filma. Za sada je prikupljeno nešto manje od 20 posto potrebnih sredstava za dovršetak filma „Gazda: Početak“, te prvo izdanje istoimene knjige i njeno distribuiranje po knjižnicama.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Pixabay