ODGOJ DJEČAKA U HRVATSKOJ: Župnik se pohvalio da mu je dijete dalo 100 eura za gradnju crkve

I.K.

2. siječnja 2018.

ODGOJ DJEČAKA U HRVATSKOJ: Župnik se pohvalio da mu je dijete dalo 100 eura za gradnju crkve

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Administrator Facebook stranice Župe Velika Mlaka pohvalio se vjernicima i drugim pratiteljima župnih aktivnosti pismom koje je lokalnom župniku uputio učenik trećeg razreda.

Na stranici je objavljena i fotografija pisma, u kojem nevještim dječjim rukopisom mališan poručuje župniku da će stotinu eura, poklon koji su mu pod bor stavili baka i djed, dati za obnovu crkve.

Dio pisma dječaka župniku (FOTO: Župa Velika Mlaka)

"Velečasni, kod bake i djeda sam dobio 100 eura. Stavili su mi pod bor da si nešto kupim. Mislio sam potrošiti na gluposti, ali mama i tata su mi rekli da taj novac čuvam, jer je to puno novca. Mislio sam čuvati do ljeta, a onda s mamom, tatom i sekama otići na brod. Vidio sam na misi kako je crkva lijepa i velika. I čuo sam kako ste rekli da nije do kraja izgrađena. Odlučio sam umjesto broda sav novac koji imam dati vama za izgradnju Crkve. Hvala vam što ste dobri i što ste mi napravili lijepu Crkvu", stoji u pismu, kojim se na svojoj Facebook stranici pohvalila Župa Velika Mlaka.

Komentare pod ovom objavom nije moguće vidjeti, po svemu sudeći zato jer je administrator onemogućio pristup.

Drugi dio pisma dječaka župniku (FOTO: Župa Velika Mlaka)

Jedna od reakcija može se vidjeti na dijelu Facebook stranice gdje korisnici ocjenjuju njezin sadržaj. Jedna od posjetiteljica tamo je napisala: "Župa kojoj nije neugodno kad joj djeca pokušaju dati novac. I to 100 eura. Djeca. Unatoč svom silnom novcu kojeg dobiva iz proračuna jer je dio Katoličke crkve. Još se i hvali ispiranjem mozgova. Jad i bijeda."

Inače, nova crkva Srca Isusova u Velikoj Mlaki gradi se već neko vrijeme, a prva misa u njoj je održana na minuli Božić. Podsjetimo, na godišnjoj razini Katolička crkva od države dobija više od milijardu kuna za svoje potrebe. Ovom prilikom, na ovom linku možete se podsjetiti i našeg istraživanja o troškovima Katoličke crkve.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Župa Velika Mlaka

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.