Što je novoga

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Što je novoga

Plodan je ovo bio tjedan na Lupigi, ne baš potpuno, ali ... Pobjednik ankete za najboljeg strip junaka u polufinalnom izlučnom natjecanju je Alan Ford. No, najboljeg strip junaka po izboru čitatelja Lupige dobit ćemo tek u finalnom okršaju, odnosno u ovotjednoj anketi. Što se tiče najava i tu imamo nešto. Također imamo i pokoju pohvalu i to drugi tjedan za redom, a tu je i dobrodošlica velikom magu u svijetu filma.
Ovaj tjedan vijestica "Što je novoga" pojavljuje se kao švicarski sat, točno na vrijeme, za razliku od one prošlotjedne koja se zbog učmalosti i još nekih subjektivnih razloga, pojavila tek dan kasnije. Bio je ovo dobar, što bi se reklo plodan tjedan na našoj stranici. Dosta toga se napravilo, pali su neki dogovori, a tu su i neki novi planovi, nove ideje koje čekaju prvu priliku kako bi bile realizirane.
Plodna je bila i prošlotjedna anketa, koja je zabilježila pozamašan broj vaših glasova, kojih je najviše dobio Alan Ford, junak grupe TNT. Tik iza njega nalazi se jedina junakinja od 18 strip junaka koji su se provukli kroz posljednje dvije ankete. Riječ je dakako o legendarnom biću naše mladosti, Modesti Blejz. Isti broj vaših glasova kao i Modesti dobio je jedini antijunak, poznata kukavica i pratilac Duha sa sjekirom, Filipe Kajetano Lopez i Martinez svima poznatiji kao Čiko. Uz njih troje u Veliko finale ući će i Gaston, te Corto Maltese. Malo je nedostajalo da se u finalu pojavi i Talični Tom, dok su Tex Willer, Ken Parker i Komandant Mark prema očekivanju podbacili. Ulazak u La grande finale junaci su osigurali svojim rezultima, odnosno brojem glasova. Tako će se uz ovih pet spomenutih, naći i četiri najuspješnija junaka iz ankete od prije dva tjedna. To su Bob Rock, Zagor, Mister No  i Dilan Dog. Anketa je kao i uvijek na desnoj strani vašeg monitora. Glasanje može započeti, a neka finale prođe bez ikakvih incidenata na tribinama i izvan njih.
Kao i uvijek na kraju novice dolazi meni najdraža rubrika, pokude i pohvale. Pokuda svim onim lijenima, a oni će se vjerujte sami prepoznati. Uz pokude je vezan i novi program kolumni, koje će se podijeliti na dva dijela. Prvi dio će ostati kakav i jeste, dok će u drugi dio nazvan neaktivni kolumnisti otići svi oni koji nas ne razvesele s novom kolumnom u razdoblju od 30 dana. No, o tome ćemo zainteresirane još izvijestiti. Što se tiče pohvala one idu iksxu i Riječnom raku koji je evo drugi tjedan za redom zaslužio pohvalu. To je zbilja presedan u kratkoj povijesti Lupige. Za sami kraj želim poželjeti dobrodošlicu Danykenu, čovjeku koji će nam u našoj rubrici Film, preporučivati iste. To mi je posebno drago, budući da mi isti već godinama preporučuje filmove i nikada, ali baš nikada, nije pogriješio. Vjerujte mu!