Što je novoga

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Što je novoga

Novo je to da sve kasni, ali razlozi zbog kojih je došlo do toga neuobičajeno su drugačiji od prijašnjih sličnih slučajeva. Za one koji se ustručavaju od klikanja na opširnije reći ćemo kako je u anketi na jedvite jade pobijedio nosati član grupe TNT, poznatiji pod imenom Bob Rock. Budući smo dobili pokude zbog nespominjanja nekih strip junaka, isto pitanje postavljat ćemo i ovaj tjedan, dakle: najbolji strip junak je ....
Došao je red na još jednu vijesticu iz simpatičnog serijala "Što je novoga". Kao što su neki imali priliku primjetiti, ova vijestica kasni i više nego li desetak sati. Možda se neki pitaju i što li je uzrok tome, a možda ćemo njihovoj znatiželji udovoljiti napisavši kako po prvi put "Što je novoga" ne kasni zbog nekih tehničkih i sličnih problema, već zbog onih najljudskijih razloga kao što je zaboravljivost ili tako poznatih i slatkih riječi "Ma šta me briga". Kako bilo da bilo novica je sada tu, a s njom i nova anketa.
Stara anketa je na pobjedničko postolje izbacila tajnog agenta Boba Rocka, koji je samo jednim glasom prednosti pobijedio glavnog konkurenta, duha i dobričinu Zagora. Značajniju pažnju osim ove dvojice spomenutih strip junaka, izazvala su još samo dva najveća ženskara u svijetu stripa, Mister No  i Dilan Dog. Kako su nam mnogi zamjerali izostavljanje nekih  neizbježnih junaka u stripovskoj povijesti, odlučili smo vam u anketi postaviti isto pitanje kao i prošli tjedan. Ovaj put s premijernim pojavljivanjem jedne strip junakinje, kojoj ću smjesta dati svoj glas. Dakle, najbolji strip junak je: ... Ukoliko se netko opet bude bunio zbog, recimo krivo napisanih imena junaka, može se obratiti Riječnom raku koji će ih sve odjednom pojesti za doručak.
Za kraj neizostavna rubrika Pohvale i pokude. Pokude svima .... bla bla bla ...., a pohvale već spomenutom Riječnom raku koji nas je u par navrata poprilično razveselio. Samo tako!