Stanje nemira

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Stanje nemira

Ovdje u ovoj novici ukratko rezimiramo što nam se izdogađalo i zašto nas nije bilo.Tko je kriv, a tko nije i zašto bi uopće netko bio kriv. Isto tako zašto ovo volim(o) raditi.
Kada mi je Ćiro predložio da radimo sajt ove vrste, moram priznati da sam bio malo skeptičan. No uskoro se moj skepticizam pretvorio u zanos, pa u oduševljenje. Zanos je na mene prenio moj dragi-mrski (ovo mrski samo kad igramo nogomet na PS-u) prijatelj Ivor F.(26). Ovo oduševljenje sam skupio od ostatka ekipe koji su isto tako zdušno navalili na ovaj potpuno neprofitabilni oblik zabave.
Vrijeme je prolazilo i lagano smo skupili već dovoljno novica, podataka, slika i ostalih vrijednosti koje nas okupljaju. To smo sve stavili na besplatni server. Stara poslovica da ne postoji nešto kao besplatan ručak ovdje se opet ostvarila na učinkovit i dobar način. Server nas je upozoravao da će nam izbrisati naše tako voljene stranice i da nesreća bude veća baš kad smo odvojili novac za domenu (sjajno zvuči to lupiga.com), nesreća nas je snašla i odnijela nam dio podataka. Opet, zahvaljujući vrijednom Ćiri spašen je dio svega i nastavljamo dalje. Uostalom kako sam rekao dobro je da se to sve desilo sada nego u dalekoj budućnosti. Zar ne? Jebeš besplatni server je naša nova poslovica i jebeš to što smo izgubili kada ćemo to napraviti bolje. Već ovako izgleda bolje!
Tko je kriv za to što nam se desilo. Odgovor je vrlo jednostavan. Kriv je iskvareni američki kapitalizam koji je izvrnuo i uništio te potpuno obezvrijedio riječ "besplatno". Ne postoji besplatan server koji će vam sačuvati podatke i ne postoji netko tko će mi isplatit trud za ono izgubljeno. Surova činjenica je "plati pa nosi", a druga manje surova činjenica je da mi je drago upisivati novice za ljude za koje ja mislim da su ljudi. Nadalje pozdravljam Jelenu, Tinu i Denisu koje su isto tako obećale podršku našem malom "besplatnom" projektu i želim im dobrodošlicu u ime svih.
Jednostavno uživam upisivati novice u ovaj novi lijepi okvir za novice koje je osmislila naša tehnička ekipa, a još više uživam čitati novice, kolumne, te si sejvati slike iz nekih naših galerija. Zato to volim(o) raditi s plaćenim serverom. Sad u borbu za TV i za prvo mjesto na Svijetskom nogometnom prvenstvu.