Put ka ...

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Put ka ...

Nakon što je gledao suđenje Slobodanu Miloševiću, koje smo posredstvom HRT-a danas mogli i mi gledati, R.Z.(32) iz Sinja je nazvao tamošnju policijsku postaju i rekao im kako on sada ide klati Srbe u Otišiću. Već otprije poznat lokalnoj policiji, R.Z. se uputio u svom stojadinu u Otišić. U svojoj namjeri je zaustavljen, ali je uspio teško ozlijediti policajca koji ga je pokušao zaustaviti.
Svjedoci smo suđenja jednom od najgorih zločinačkih umova kojeg je majka zemlja iznjedrila na ovaj svijet. Riječ je dakako o Slobodanu Miloševiću. Suđenje gotovo cijelo popodne prenosi HRT uz simultani prevod (ako kojim slučajem i nije simultani, onda tako izgleda, a to nije dobro), koji to suđenje čini poprilično negledljivim.
Tako sam ja nakon samo nekoga vremena odlučio prestati gledati to suđenje. Dosta je prisjećanja na muke, vrijeme je da ga osude najvećom mogućom kaznom, pa da i to završi.
Tako nekako sam ja razmišljao.
A da svi nisu kao ja pokazuje nam jedan slučaj iz okolice Sinja, koji je direktno vezan uz suđenje. Nakon što je gledao suđenje R.Z.(32) iz Sinja je nazvao tamošnju policijsku postaju i rekao im kako on sada ide klati Srbe u Otišiću. Otišić je selo naseljeno uglavnom srpskim stanovništvom i poznato je jedino po tome što je trebalo biti deponija splitskog smeća, te ako dobro pratite prometnu signalizaciju na putu za more mogli ste vidjeti putokaz na kojemu piše "Otišić".
Dakle tamo se R.Z., već otprije poznat lokalnoj policiji, uputio u svom stojadinu. Policija je brzo reagirala, te je pred Otišićem zaustavila stojku. Na žalost R.Z. nije imao namjeru stati, te je skrenuvši u suprotnu traku pokosio policajca koji ga je pokušao zaustaviti. Policajac je teško ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti, a R.Z. je ipak zaustavljen i uhapšen.