Produžite nos

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Produžite nos

Svaka ozbiljnija stranica koja namjerava privući publiku mora sadržavati male tajne. Pitate se kakve tajne?; jesu to neki tajni dosjei američkih tajni službi. Sigurno mislite da pokušavamo privući vašu pažnju jeftinim marketinškim trikovima. Ako tako mislite dobro, ali ako mislite da vam možemo pokazati kako možete produžiti vaš nos, onda pročitajte...
Nos je kako tvrdi internet magazin "Discover" moguće produžiti ako imate pet minuta vremena i dva raspoložena prijatelja. U nadasve zanimljivom članku, a vjerujte na discoveru čak i najveći izbirljivci naći će neki zanimljiv članak ili odgovor na neko neobično pitanje. Neobično pitanje je kad me npr. Fooka pita: "Zašto nije nestala pepeljugina cipela, kada je već sve nestalo!". Primjeri:
Postoji li antigravitacija?
Od čega se sastoji vatra?
Kako se mjeri težina planeta?
Vrše li životinje samoubojstva?

A sada ono zbog čega ste počeli čitati novicu. Nos se može izmjeriti na dva načina. Jedan je da znate koliki je vaš nos (kao npr. kažete moj je kao Belmondov) ili da ga izmjerite. Ovdje stručnjaci stranice pokazuju da se nos na neki način može "prevariti". Kako mozak nema unaprijed ugrađen mehanizam koji pokazuje koliko će vaši pojedini djelovi tijela narasti, tako mozak možemo uvjeriti da nos nije tamo gdje on misli, nego gdje mu prst pokaže. Trik je čak i vizualno predstavljen na stranici i toplo vam ga preporučam. Za one koji pak misle da je njihov nos prevelik, ovo je samo pokazatelj da brige više nema. Vaš nos je tamo gdje vi želite da bude. I još nešto ako budete dobri i ne budete lagali, Pinokio će ostati samo lijepa priča sa sretnim krajem.