Pojeo 115 tisuća dolara

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Pojeo 115 tisuća dolara

Floridska policija uhitila je kradljivca skupocjene ogrlice iz Harold'sa, ali ogrlicu nikako nije mogla pronaći sve dok osumnjičenom nije pozlilo zbog čega je prebačen u gradsku bolnicu, gdje je rendgenskim pregledom utvrđeno kako se ogrlica vrijedna 115 000 dolara nalazi u kradljivčevom želucu. Ogrlica je uspješno izvađena, a nakon što je opere, sterilizira i prokuha, vlasnik će je vratiti u prodaju.

U američkom gradu Boca Ratonu dogodila se zanimljiva priča. Mark Kennedy, 38-godišnjak, ušao je u Harold'sovu trgovinu nakitom te trgovcu rekao kako želi kupiti zaručnički prsten. Čim je trgovac nakratko okrenuo leđa "zaručniku" Marku, ovaj je to iskoristio na najpodliji način ukravši ogrlicu vrijednu 115 000 dolara. Dok se trgovac još nije ni snašao Mark je bio u svom automobilu davši petama vjetra. Nedugo potom policija je uhvatila drskog kradljivca, no nikako nije mogla pronaći ukradenu zlatnu ogrlicu dugačku 40 centimetara, s nanizanih 83 dijamanta. Jedino što su pronašli kod Marka je manja količina marihuane, zbog čega ga je i uhitila, podarivši mu pritvor u lokalnoj policijkoj stanici.
Policija je već lagano posustajala od potrage za vrijednim komadom nakita, kada se Mark u pritvoru počeo loše osjećati. Radi pretraga je prebačen u gradsku bolnicu, gdje je slučajno, rendgenskom snimkom utvrđeno kako se ogrlica nalazi u samom Marku. Ogrlica je izvučena kroz debelo crijevo nesretnog lopova i vraćena vlasniku oštećene trgovine, koji ima namjeru ogrlicu uskoro vratiti u prodaju, nakon što, kako kaže, neoštećenu ogrlicu opere, sterilizira i prokuha. Tada već nitko neće ništa znati. Ipak ogrlica je oštećena budući da su dva 0, 75-karatna dijamanta ostala u kradljivčevom želucu. Jedan od dva izgubljena dijamanta je uspješno izvađen, dok će drugi ugledati svijetlo dana tek nakon Markovog oporavka.