Nakon prespavane noći

Vuk

14. ožujka 2002.

Nakon prespavane noći

Već treći put u tjedan dana slušamo hrvatsku himnu, a Janica se sa tri zlata i srebrom upisuje u povijest olimpijskog i svjetskog skijanja. Sve novinske agencije i svi mediji danas imaju samo jednu temu u obradi. Rade se usporedbe sa ostalim velikanima Albertom Tombom, Tonijem Sailerom i Jean-Claudeom Killyem. Sve muškarci. Izgleda kao i da ne pripada ženskom skijanju, ustvari neki pišu kako bi za nju trebali organizirati posebne igre. Cura je to sa drugog planeta, tvrdi Reuters. Nije gospodo Reuter, ona je iz Hrvatske, tvrdi Lupiga. Što kažu Amerikanci i naši prvi susjedi
USA TODAY - "Kostelićeva stvara olimpijsku povijest",
-"Morate se zapitati da li je Janica ljudsko biće. Kako samo opušteno a brzo vozi. Prava je kraljica", citirali su Anju Paerson.
-"Nakon prve vožnje zaostajala sam sekundu iza fenomenalne Janice. Već tada sam znala da neću pobijediti, vozila sam za srebro ili broncu. Jako sam zadovoljna.", Sonja Nef

WASHINGTON POST - "Nakon što je Janica ušla u cilj nastala je prava erupcija veselja, počeo je vatromet"
-"Janica je nevjerojatna. Ona je nešto najbolje što se moglo dogoditi Hrvatskoj, citiraju jednu Zagrepčanku.

LOS ANGELES TIMES - "Senzacionalna Hrvatica".
-"Ne možete baš svaki dan vidjeti Hrvate kako rade 'gusjenicu', pa ni svaki dan se ne događa da netko osvoji četiri medalje na olimpijskim igrama. No, u petak mogli smo svjedočiti tome, Janica je ušla u povijest".
-"Kad je Janica na stazi skijanje se čini vrlo lakim, iako to nije".

CORRIERE DELLA SERA - "Kostelić u povijesti kao Sailer i Killy"
-"Veleslalom je započela kao autsajder, jer je krenula s brojem 19, ali je stazu napala s izrazom 'terminatora'. Vjerojatno sama nije vjerovala u ono što je učinila u disciploni za koju je sama prije godinu dana govorila kako je ne može više popraviti".

"DELO" - "Janici treće zlato i prvo mjesto u povijesti"
-"Janica Kostelić napisala je u Salt Lake Cityju novo povijesno poglavlje i sa četiri kolajne postala najuspješnija alpska skijašica na svim dosadašnjim igrama, pretekavši i legendarne šampione Austrijanca Tonija Sailera i Francuza Jean-Claudea Killya. Sailer je njezino skijanje označio kao božanstveno".

"DNEVNIK"(Slo) - "Sailer i Killy u sjeni Janice Kostelić"
-"Više nema nikakvih sumnji, Janica je jučer pomaknula granični kamen povijesnih olimpijskih rezultata u alpskom skijanju. Tri zlata i srebro u superveleslalomu u kojemu joj je zlato pobjeglo samo za 5 stotinki! Bog zna što bi se dogodilo u spustu da je nastupila u toj disciplini"

"OSLOBOĐENJE" - Ovaj list podsjeća kako je osvajanjem zlatne medalje u veleslalomu Kostelić postala jedina alpska skijašica u povijesti koja je na jednoj olimpijadi osvojila odličja u četiri discipline, nazivajući je fenomenalnom skijašicom.

Mislite li da pretjeruju?