Ljubomora ili ...

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Ljubomora ili ...

Golman njemačkog prvoligaša Schalkea, Frank Rost, nije više mogao trpiti silne pohvale koje su novinari ovih dana upućivali najboljem igraču nedavno završenog svjetskog nogometnog prvenstva i čovjeku koji je u finalnom dvoboju branio slomljenog prsta. Rost je izjavio kako je upravo taj slavljeni Kahn, glavni krivac što Njemačka u finalu nije došla do pobjede.
Razljućen novinskim odama golmanu njemačke reprezentacije, Oliveru Kahnu, njegov kolega, također golman, odlučio je reagirati. Frank Rost 32-godišnji igrač njemačkog prvoligaša Schalkea izjavio je kako ne razumije novinare, koji toliko hvale Olivera. Po Rostu Kahn je imao tek nekoliko sjajnih obrana na cijelom prvenstvu, a najveći je krivac što Njemačka nije osvojila naslov svjetskog pravaka.
Kahn je proglašen najboljim golmanom nedavno završenog svjetskog nogometnog prvenstva, a ponosni je vlasnik i Zlatne lopte, priznanja koje FIFA dodjeljuje najboljem igraču prvenstva. Mnogi su upravo Kahna okrivili za njemački poraz u finalu, a nakon utakmice saznalo se kako je Kahn slomio kažiprst desne ruke samo minutu prije nego li je nespretno dočekao Rivaldov udarac, nakon kojeg je Ronaldo postigao vodeći pogodak za Brazil. Zbog te ozljede Kahn će biti prisiljen mjesec i pol apstinirati od branjenja, a vjerojatno će propustiti i otvaranje nove sezone Bundeslige. Rosta su posebno pogodila pisanja kako je Kahn najbolji golman u Njemačkoj, jer smatra kako u Njemačkoj postoje barem još trojica jednako kvalitetnih golmana i da su takvi natpisi nepravedni prema njima. Ne znamo da li se Rost ubraja među tu trojicu, ali sigurno je da svatko od nas ima svoje viđenje Kahnove uloge u ovogodišnjem njemačkom uspjehu. Također je sigurno kako će ova izjava doprinijeti i žešćim dvobojima i inače ljutih suparnika Rostovog Schalkea i Kahnovog Bayerna.