Kemijski WC

Vuk

14. ožujka 2002.

Kemijski WC

Sjećate li se poljskih wc-a ili ste ono skroz "fina guza"? Jeste li naslonili svoje dupe na taj hladni komad drveta ili plastike strepeći od hemeroida. Mogli ste ih naći u gotovo svakoj starijoj obiteljskoj kući negdje na selu, ali i u ponekim gradskim hižicama. Lagano izumiru. Ova kratka novica govori o modernijoj verziji takvih wc-a koji se sada izrađuju uz parkove, parkirališta i autoceste kako bi se umorni vozači mogli olakšati putem. Zovu se kemijski wc i u posljednje vrijeme predmet su čestih krađa
Jučer je netko sa Viaduktovog gradilišta na autocesti Bregana-Zagreb "maznuo" kemijski wc. Za doma ili za van, ne znamo, ali pretpostaviti ćemo da je za daljnju prodaju. Zašto?
Zato što je to već treći wc ukraden sa tog gradilišta, a jučer je isto tako prijavljena krađa još jednog takvog na skijalištu Tintilinić u SRC-u Bjelolasica. WC košta 8 000 kn, kažu vlasnici iz tvrtke Magrad(www.magrad.hr ) iz malog mjesta Žakanja u blizini Ozlja. Do sada im je ukradeno 9 takvih wc-a. Fina svota. Jedna stvar ipak neće razveseliti kradljivce, a to je kako kažu u Magradu, specijalna oprema bez koje se kemijski wc ne može isprazniti. Možda lopovi imaju svoje metode.