Kako smo Thompsonu poslali policiju na vrata!

Ivan Kegelj

11. srpnja 2013.

Kako smo Thompsonu poslali policiju na vrata!

Estradnu ikonu hrvatskih nacionalista Marka Perkovića Thompsona prije nekoliko dana na splitskoj adresi posjetila je policija, otkrio je Lupežu izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova. Naš izvor tvrdi da su policijski djelatnici tom prilikom pretražili pjevačev stan u potrazi za neprijavljenim oružjem. Riskirajući svekoliku mržnju hrvatskog puka, dužni smo čitateljima otkriti da narečeni Marko plemeniti Thompson pažnju djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske ima zahvaliti upravo Lupigi. Što se s Markom, Lupigom i policijom zbivalo otkrit ćete na ovom mjestu

 


Marko Perković Thompson na Narodnom radiju

Omiljena estradna zvijezda hrvatskih nacionalista M.P. Thompson dao je, naime, koncem lipnja intervju Narodnom radiju. Raspjevana glava iz Čavoglava tom prilikom jubilarni milijuniti put pojasnila je da je nadimak dobila po automatskom naoružanju koju je dužila u ratu. Čavoglavi je pritom dodao da pušku o kojoj je riječ posjeduje i dan danas. Uslijedila je brza i pravodobna reakcija specijalne jedinice portala www.lupiga.com. Kontaktirali smo policiju. Naš upit od 28. lipnja glasio je ovako:

"Poštovani, Marko Perković Thompson prošlog tjedna dao je intervju Narodnom radiju, u kojem je, govoreći o svome nadimku, ustvrdio da i danas kod kuće ima strojnicu marke "Thompson", koju je nosio za vrijeme rata. Zanima nas da li je i po kojim uvjetima građanima dozvoljeno posjedovati automatsko oružje, odnosno posjeduje li gospodin Perković predmetnu pušku legalno. Ukoliko gospodin Perković ilegalno posjeduje strojnicu Thomspon, zanima nas što policija namjerava poduzeti."


Čavoglavi Marko naoružan do zuba, točnije do desni

Odgovor policije dobili smo 10. srpnja, a glasio je ovako: "Poštovani, u svezi Vašeg upita, kojeg ste 28.lipnja 2013. uputili glasnogovornici Ravnateljstva policije Jeleni Bikić, obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske obavili izvide, sukladno zakonskim ovlastima, te nije utvrđeno postojanje kaznene niti prekršajne odgovornosti. O svim obavljenim radnjama obavijestili smo nadležno Državno odvjetništvo."

"Prijevod" ovog odgovora potražili smo neslužbenim kanalima u Ministarstvu unutarnjih poslova. Naš sugovornik u plavom ustvrdio je da je policija bila na splitskoj adresi popularnog bog-i-hrvati estradnog izvođača te da je pretražila njegov dom u potrazi za neprijavljenim oružjem. Djelatnici policije, kaže naš izvor, oružje nisu našli, a popularni pjevač rekao im je da ne posjeduje nikakvu strojnicu po kojoj je dobio nadimak. Prema važećim zakonima, hrvatski građani ne mogu posjedovati automatsko oružje, izuzev trofejnog oružja koje mora biti onesposobljeno za upotrebu.


Nije pjevač, nego puška

Na koncu se, dakle, nije dogodilo ništa spektakularno. Ispostavilo se tek da je Marko Perković Thompson nekom lagao, policiji ili slušateljima Narodnog radija. Što se Lupige tiče, ako se za dan bezbednosti nadležni organi sjete da nas darivaju kakvom plaketicom za zaslužne građane - nećemo imati ništa protiv. Marku Perkoviću Thompsonu ispričavamo se zbog pretrpljenih neugodnosti, uz napomenu da ćemo, ukaže li se zgodan povod, isto postupiti već prilikom njegovog idućeg intervjua.

Lupiga.Com