BARE U OKOVIMA: „Noćas prelazim rijeku“

P.V.

12. listopada 2020.

BARE U OKOVIMA: „Noćas prelazim rijeku“

„Noćas prelazim rijeku“, novi singl Gorana Bareta i Majki danas je imao svoju premijeru na YouTubeu. Drugi je to singl s njihovog nadolazećeg albuma, nakon što je u lipnju objavljena sjajna pjesma „Rođen za suze“.

BARETOVO „KRŠTENJE“: „Rođen za suze“

Spot je sniman u napuštenom dvorcu Zwilling, u ornitološkom rezervatu Crna Mlaka, smještenom na pola puta između Zagreba i Karlovca te je zamišljen kao prikaz jednog dana u kojem Bare, zarobljen u okovima i čuvan od članova benda, kreće u simbolični prelazak rijeke. 

„Bare se u spotu bori sam sa sobom i težinom svakodnevice predstavljene okovima te dolazi do rijeke koju želi prijeći - simbola novog života, međutim okovi mu ne omogućuju da je prijeđe i sve se vraća na početak. Naposljetku se vidi da lanac zapravo nije vezan i da je Bare cijelo vrijeme slobodan no on to ne zna te ponavlja svakodnevicu u dvorcu poput duha zarobljenog samo u svojim mislima“, objasnili su Bare i Majke na svom Facebooku

I muziku i tekst za „Noćas prelazim rijeku“ potpisuje Bare, dok je za aranžman odgovoran Mario Rašić. Spot je režirao Filip Gržinčić, a evo i kako je ispao.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube