Američka genetski modificirana pita

Ivan Kegelj

14. ožujka 2002.

Američka genetski modificirana pita

Zajebati kakvi jesu, ekolozi iz Zelene akcije u isti mah od Vlade su tražili da se pod hitno progura zakon koji će zabranit GMO-e u Hrvatskoj, što se bogu utjelovljenom u američanskom veleposlaniku sigurno neće svidjeti

Američko veleposlanstvo u Zagrebu stopiralo je donaciju od 120 tisuća dolara namijenjenih najvećoj udruzi za zaštitu okoliša u nas -  Zelenoj akciji.
Veleposlanik Laurence Rossin zaključio je da je Zelena akcija svojim kampanjama protiv genetski modificiranih organizama djelovala izravno protiv politike SAD-a prema Hrvatskoj, pa je odlučio zavrnuti špinu i još jednom pokazao kako funkcionira američka politika.
Iako bi se mirne duše mogla nazvati - evo ti pet kuna da ti puknem šljagu, američka politika ipak je malo sofisticiranija. Ne temelji se na kunama nego na nešto konvertibilnijim dolarima.
Znači  - evo vam 120 iljad dolori da vam otkinemo glavu. Ako se nekom ideja o kidanju glave ne svidi - Amerika ne da pare.
Nego, uozbiljimo se malo. Ugledajmo se na nesusjednu Ameriku, te posegnimo za genetski modificiranim kukuruzom, koji istina u sebi ima gene muhe ili dvoglavog krokodila naoružanog poluautomatskom puškom i pustimo vremenu da kaže oćel bit kaki štetni posljedica. Ako se i pokažu kakve posljedice u obliku karcinoma, melanoma, our dear Laurence rećei će - jebi ga od nečeg se mora umrijet.
Rečenice tipa - čika Amerika možemo li mi ne jest vaša govna, our dear Laurence će protumačiti kao atak na Ameriku, ravan rušenju ona dva tornja što se više ne mogu srušit jerbo ih je već srušilo.
Zajebati kakvi jesu, ekolozi iz Zelene akcije u isti mah od Vlade su tražili da se pod hitno progura zakon koji će zabranit GMO-e u Hrvatskoj, što se bogu utjelovljenom u američanskom veleposlaniku sigurno neće svidjeti. Kako od onih 120 ijad dolori očito nema ništa, nije poznato su čim će Ameri sad priprijetit neprijateljskoj Rvackoj, koju, by the way, na karti svijeta može naći tek svaki 20 - milijuniti Američanin. Možda nam roknu nuklearnu glavu ili pošalju Ramba da nas razbije!? Šta god bude super Lupiga iz druge galaksije poručuje - Dragi naši prekooceanski susjedi, nema šanse da jedemo vaša govna. Pa makar nam ponudili i 240, a ne pišljivih 120 tisuća razloga. Ne zbog zdravlja, nego iz inata.