Ako je vaš hobi glazba

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Ako je vaš hobi glazba

Susjedi vas mrze zato što po danu ili noći vježbate na svojoj gitari? Oni ne znaju da je rock 'n roll način života i da vas samo vježba može odvesti na staze slave, pisma obožavateljica i dugačkih limuzina. No, Yamaha se pobrinula i za vas. Za samo 700 $ i vi možete postati vlasnik gitare vrlo neobična izgleda i imena.
Naravno, ova gitara će napraviti i dosta buke ako vi to želite, ali proizvođač se pobrinuo da to čujete samo vi. Kako slika pokazuje, gitara je opremljena sa slušalicama koje mirne duše zataknete u uho i raspalite neku stvar od ZZ Top-a. No, iznenađenja tu ne prestaju. Digitalni uređaj ugrađen u ovu neobičnu zvučnu alatku oponaša zvuk prostorije, tj. akustiku iste, tako da stvara osjećaj da svirate u nekoj koncertnoj dvorani. Isto tako, ako je spojite na računalo, možete snimiti zvuk vaše gitare ili uz odgovarajući softwear učiniti dijelom orkestra.
Što na sve to na kraju reći reći osim male priče:
"Tog je dana mali Jimy Hendrix došao ranije iz škole. Vidio je mamu kako nešto razgovara s nekim nepoznatim čovjekom. Bila je neobično sretna i rukom je pozvala malog Jimy-a. Dođi, reče. Susjedi su ti nešto kupili. Pokazala mu je nobičnu gitaru koja je bila napravljena samo od dva dijela i imala je slušalice. Bila je osim toga i gotovo cijela šuplja. Ovo je tvoja nova gitara. Zove se "SLG100N electric". Od toga je dana 2056. godine, cijelo susjedstvo malog Hendrixa mirno spavalo".