ODGOVORNOST PREMA DRUŠTVU: „Hrvatska može bolje“ ostatkom novca od prosvjeda stipendira mlade roditelje

A.B.

7. srpnja 2016.

ODGOVORNOST PREMA DRUŠTVU: „Hrvatska može bolje“ ostatkom novca od prosvjeda stipendira mlade roditelje

Inicijativa Hrvatska može bolje odlučila je raspisati natječaj kako bi ostatkom novca prikupljenog u crowdfunding kampanji za podršku prosvjedu na Trgu Bana Jelačića stipendirala studenta ili studenticu, roditelja malog djeteta. Inicijativa dodjeljuje jednu stipendiju u iznosu od 1.200 kuna mjesečno tijekom deset mjeseci u sljedećoj akademskoj godini, a mogu se prijaviti svi roditelji do navršenih 27 godina i redovni studenti koji ne primaju nikakve druge stipendije.

NA KRCATOM TRGU (FOTO): „Vrijeme je da djeca konačno uče kako da misle, a ne što da misle“

Osnovni kriterij bit će prosjek ocjena u odnosu na prosjek studija, a dodatni bodovi mogu se ostvariti ako su oba roditelja studenti, ako je studij izvan mjesta prebivališta i ako je student aktivan u zajednici.

Trg
Novac prikupljen u crowdfunding kampanji za podršku prosvjedu na Trgu Bana Jelačića ide u stipendiranje (FOTO: Hina)

„Inicijativa Hrvatska može bolje tim sredstvima želi pomoći roditeljima s malom djecom, koji su, usprkos okolnostima, nastavili školovanje i prepoznali njegovu važnost, kao i skrenuti pozornost na važnost socijalne dimenzije obrazovne politike“, navodi se na stranici inicijative gdje je objavljen natječaj.

Zbog toga je među uvjetima za apliciranje na ovu stipendiju i onaj o osmišljavanju „(…) javnog događaja, usmjerenog prvenstveno studentima, na temu usklađivanja roditeljskih obaveza s obrazovanjem u kontekstu reforme obrazovanja, a organizatori se obavezuju pružiti svu logističku podršku za organizaciju takvog događaja“. U pozivu inicijative gdje je objavljen i link na obrazac za prijavu te svi uvjeti prijave i bodovi koji se dodjeljuju. Rok za prijavu je 20. srpanj, a rezultati će biti objavljeni 1. rujna ove godine.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com