Režija: Barry Sonnenfeld

Muški u crnom 2

Muški u crnom 2

miro

12. 07. 2002.

ocjena:
godina: 2002.
trajanje:
uloge: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Michael Jackson
žanr: Akcijska komedija
scenario:  Barry Fanaro, Robert Gordon
režija: Barry Sonnenfeld
Već sama ideja da "neozbiljni" Will Smith glumi sa "ozbiljnim" Tommy Lee Jones-om u prvom dijelu muškaraca u crnom pokazala se kao dobitna kombinacija. Višak ležernosti Will je s lakoćom prenio na Jonesa, a on mu je uzvratio s ozbiljnošću i ironijom vrhunskog znalca. Crno bijeli mix pobijedio je mrske nam vanzemaljce, spremilo Tommya u mirovinu, i sad nam ga uz pomoć vještih scenarista vraća nazad, jer zemlja je opet u opasnosti...
Muški u crnom 2

Prvi dio je bio vrhunska zabava. Will i Tommy pokazivali su okolo najnovija čuda tehnologije, vozili se u ludim vozilima, borili se protiv izlučevina raznoraznih vanzemaljaca i na kraju pobijedili. Jedan od onih filmova za koje vam je na kraju žao što završavaju. Još kad su umirovili Tommya onim sjajnim uređajem za zaboravljanje (kupujem čim izađe), bilo je i suza. Nemojte!, dovikivala je publika i kako je publika uvijek u pravu, dobili smo i nastavak. Dvojac nastavlja dalje, i na američkim top listama već lagano obara rekorde, pokušavajući stići 587 miljuna $ koji su utržili u prošlom nastavku. Pamti se i rekordno otvaranje prvog dijela kada su u jednom tjednu "skaparili" 85 miljuna.
Kay i Jay (to su naime imena agenata) ovoga puta su dobili teži zadatak, jer se moraju braniti od opasne ali lijepe izvanzemaljke Serlene (Lara Flynn Boyle), koja je zapravo opasna Kjolotijanka skrivena iza seksi ženskih čari. Kako je Kay sve zaboravio, Jay ga vadi iz mirnog, ali dosadnog života poštanskog službenika, te njih dvojica zajedno spašavaju svijet.  
Jedna od najvećih aduta ovoga filma je svakako njegova vizualna privlačnost i tehnička dorađenost. Zato je za redatelja izabran Barry Sonnenfeld, koji je već režirao prvi nastavak i pomalo se specijalizirao za rad sa Will Smithom, sa kojim je snimio i Wild Wild West. Redatelj je to koji će svakako uljepšati film do krajnjih granica, a garancija njegovog dobrog rada je i rad na fotografiji (direktor fotografije) u filmovima "Kad je Harry sreo Sally", "Baci mamu iz vlaka" i "Misery". Sve u svemu, kad nam je najdraža planeta u opasnosti, ne dvojite ni trenutka, nego hitno nazovite dvojicu SIS-ovaca, pardon agenata tajne službe za borbu protiv vanzemaljaca.