Bakice u akciji

Ivan Kegelj

26. ožujka 2003.

Bakice u akciji

Čini se da se definitivno sprema kraj svijeta. Zašto, pitate se možda? Kad ovo pročitate sve će vam biti jasno kao sunce. Nešto je trulo u zraku; nešto ludo i nezaboravno. Ubojice likvidiraju svećenike, a bakice su odbacile krunice i odlučile se upustiti u ulični kriminal. O čemu se radi pročitajte kao i obično, klikom na ....
U Novom Zagrebu policija je imala zanimljiv ulov. Na parkiralištu u Trumbićevoj ulici, u krađi kotača s parkiranog auta, uhvaćene su dvije babe. Jedna ima 50, a druga 60 godina. Da crkneš od smijeha. Zamišljam ih s francuskim ključem u staračkim rukama i kesim se svom odrazu u monitoru. Ali to nije sve. U pitanju je međunarodni kriminal. S njima u kompi je radio i 26-godišnji Rumunj. Babe i Rumunj su odvedeni u policijsku postaju, gdje su se izbliza upoznali s procesom kriminalističke obrade.

U isto vrijeme u Sesvetama je u krađi zatečen 13-godišnji dječak. Zatekao ga je vlasnik kuće u koju je mali provalio. I, kako to već biva, zadržao ga je do dolaska policije. Ma to je još normalno, jer jedan malac njegovih godina ima preko 100 krivičnih prijava. Ali ove babe - one me definitivno ubijaju. Vijest je kratka, ali čovjeka veseli. Sve dok ga banda bakica ne sačeka u mračnoj ulici i umlati kišobranima. Ako može u Monty Pythonima zašto ne bi moglo u Hrvatskoj?