Prijatelji stari gdje ste?!

Navar Glibotić

23. travnja 2003.

Prijatelji stari gdje ste?!

Ovo je, za one koji nisu znali, a htjeli bi to, međunarodni tjedan prijateljstva. Pojam kojeg je u posljednjih desetak godina pojeo mrak, i to onaj pravi crni mrak, zaslužuje bar u ovih sedam dana da mu se s poštovanjem obratite. U narednih par redova poučit ćemo vas kako trebate svom prijatelju pokloniti makar jedan Roli-pop. Što se mene tiče, zahvala jednoj Vili za saznanje o tjednu prijateljstva ...

I dok negdje neki zli ljudi tuku neke druge ljude i bez ikakvog razloga, a u Basri djeca umiru zbog kolere, stigao je i tjedana prijateljstva. U društvu koje je počelo ubijati individuu pojam prijateljstva je otišao u underground, uopće nije cool ako imate pravog prijatelja.

Možda je to jednostavno princip konzumentskog društva koje ne priznaje pojmove poput prijateljstva. No, možda je baš ovaj međunarodni tjedan prijateljstva trenutak da osobi u svojoj blizini koju možete nazvati prijateljem iskažete pažnju koju zaslužuje.

Nasmješi se, čovječe! Nema smisla da lupaš glavom o zid. Jednostavno, ako se godinu dana švercaš, ovo je doba godine kada se možeš iskupiti. Pokaži prijatelju ono što zaslužuje, i bar mu pokloni jednu lizu. Roli-pop za prijateljstvo, ako ništa drugo.