KONFABULATOR: Vlada dobila poruku podrške, Milanović organizira izvanrednu konferenciju za novinare

Ivan Kegelj

13. ožujka 2013.

KONFABULATOR: Vlada dobila poruku podrške, Milanović organizira izvanrednu konferenciju za novinare

Na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske u noći s ponedjeljka na utorak pojavila se poruka u kojoj pošiljatelj pod lažnim identitetom izražava punu podršku radu premijera Zorana Milanovića i njegovog tima. Nakon što su administratori Vladine stranice otkrili predmetnu poruku, o slučaju je informiran ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je za otkrivanje identiteta pošiljatelja angažirao MUP-ov Odjel za visokotehnološki kriminalitet. Putem IP adrese istražitelji su otkrili pošiljatelja. O ovom događaju Vlada RH sutra će održati izvanrednu konferenciju za novinare


Oduševljen porukom podrške, premijer Milanović inzistirao je na izvanrednoj konferenciji za novinare (FOTO: vlada.hr)

Naš izvor iz MUP-ovog Odjela za visokotehnološki kriminalitet, koji je želio ostati neimenovan, otkrio je da je pošiljatelj poruke podrške Vladi Zorana Milanovića otkriven u Metkoviću. Riječ je o nezaposlenom D.Ć. (33), čiji je puni identitet poznat našoj redakciji.

U noći s ponedjeljka na utorak on je na Vladinoj Facebook stranici ostavio poruku sljedećeg sadržaja: "Ovim putem želim izraziti svoju punu podršku nastojanjima Vlade premijera Zorana Milanovića da Hrvatsku izvede iz krize i omogući svim građanima život dostojan čovjeka. Posebnu zahvalnost želim izraziti Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te ministru Mirandu Mrsiću, koji uporno i neumorno rade na smanjenju broja nezaposlenih i osiguravanju egzistencije najugroženijim slojevima stanovništva."

KONFABULATOR: Otvorila se zemlja i u Hrvatskom saboru, istražuje se što je uzrokovalo novu rupu u Hrvatskoj

KONFABULATOR: Ministar Mrsić smanjuje mirovine, a umirovljenicima zauzvrat daje loto i bingo listiće

KONFABULATOR: Vlada ulaže deset milijuna kuna u lajkove na svom facebook profilu

Suočen s MUP-ovim istražiteljima pošiljatelj poruke ustvrdio je da nije mislio ozbiljno, točnije istaknuo je da je njegova namjera bila ironičnom dosjetkom upozoriti na sve veći broj nezaposlenih i sve težu borbu za egzistenciju u Hrvatskoj. Njegovo obrazloženje, međutim, Vlada Republike Hrvatske odbila je kao neosnovano.

"Iz poruke se lijepo vidi da nam je građanin uputio poruku podrške i tu ne može biti govora o ironiji", ustvrdio je ministar rada i mirovinskog sustava Mrsić.

S obzirom da je Vlada odbila njegovo obrazloženje, neoprezni stanovnik Metkovića sutra će biti primoran prisustvovati izvanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj će od riječi do riječi morati ponoviti navode iz svoje poruke podrške.


Među ministrima je zavladala prava euforija (FOTO: vlada.hr)

Stručnjaci za odnose s javnošću zaduženi za kreiranje medijske slike Vlade vjeruju da će sutrašnja konferencija za novinare biti prijeloman trenutak za percepciju rada Zorana Milanovića i njegovih ministara.

"U pitanju je uistinu veliki trenutak za premijera i njegove suradnike. Poruka ostavljena na Facebook stranici Vlade nedvosmisleno je pozitivna, što je, vjerujemo, pouzdan pokazatelj da Vlada vodi zemlju u dobrom smjeru", rekla nam je sugovornica iz Vladinog tima za odnose s javnoću. Na našu opasku da pošiljatelj tvrdi kako je poruka bila ironična, naša sugovornica istaknula je da Vlada Zorana Milanovića ne može prihvatiti takozvanu naknadnu pamet pošiljatelja poruke podrške te zaključila da sve dodatne informacije na ovu temu možemo dobiti na sutrašnjoj Vladinoj izvanrednoj konferenciji za novinare.  

Lupiga.Com