BRAVO ZA RIJEKU: Povodom napada u Zagrebu riječke vlasti izvjesile zastavu duginih boja

I.F.

14. veljače 2017.

BRAVO ZA RIJEKU: Povodom napada u Zagrebu riječke vlasti izvjesile zastavu duginih boja

Grad Rijeka zaista je poseban grad, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Riječke vlasti znaju kada se i kako trebaju solidarizirati s ugroženim dijelom društva, bez obzira što to iz pragmatičnih razloga, u bojazni od gubitka glasova, drugi gradovi ne čine.

Ovaj put je u znak podrške poštivanju ljudskih prava LGBT osoba, a povodom napada suzavcem na osobe koje su se našle u zagrebačkom klubu Super Super, na balkonu zgrade Grada Rijeke, na Korzu, izvješena je zastava duginih boja.

„Grad Rijeka ovim činom želi osuditi svaki oblik nasilja i diskriminacije i istaknuti važnost poštivanja prava svih osoba, bez obzira na njihovu boju kože, vjeroispovijest, spol, nacionalnu pripadnost, seksualnu orijentaciju i slično“, kratko su komentirali ovaj potez iz Grada Rijeke.

Super Super
Policija još nikoga nije povezala s ovim napadom (FOTO: Hina)

Podsjetimo, u zagrebačkom klubu Super Super, u noći sa subote na nedjelju, tijekom održavanja LGBT tematske večeri „Trenerka party“, nepoznate osobe bacile su suzavac. Nastao je stampedo, a ljudi su u panici i strahu za život počeli razbijati prozore na klubu, prilikom čega je nekoliko osoba ozlijeđeno

Nedavno se na zgradi Grada Rijeke vijorila i turska zastava, kao izraz sućuti nakon samoubilačkog napada na istambulskom aerodromu. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Grad Rijeka