KAKO SE SPASITI MUKE: Ako ne želite nepotrebno gubiti vrijeme na odlazak na posao, evo rješenja – ono izgleda ovako

Vjeran Grković

29. studenog 2012.

KAKO SE SPASITI MUKE: Ako ne želite nepotrebno gubiti vrijeme na odlazak na posao, evo rješenja – ono izgleda ovako

Snalažljivi Kinez, Zheng Daxia, kojem je dozlogrdilo svakodnevno gubiti sate putujući na posao i s posla, dosjetio se vrlo učinkovitog rješenja. Naime, on se više do posla ne vozi, nego na posao doleti i umjesto da do radnog mjesta u nesnošljivoj gužvi putuje s kraja na kraj višemilijunskog Zhuzhoua, sada na posao ide motornim paraglajderom, za što mu treba tek nekoliko minuta. Kaže da može zvučati okrutno, ali voli letjeti nisko kako bi vidio frustrirana lica vozača. Njegova ideja mnogima je zazvučala briljantno, pa se odlazak paraglajderom na posao počeo omasovljavati

Tražeći rješenje za svoje muke 42-godišnji Zheng Daxia je provjerio gradske propise te otkrio da prema slovu zakona paraglajderi s motorom smiju letjeti nad gradom sve dok ne nadlijeću vojne objekte i ne dižu se na visine preko tisuću metara.

PROMETNE NOĆNE MORE: Pogledajte kako izgledaju prave prometne gužve

TKO SE SNAĐE, SNAĐE SE: Najveća prometna čvorišta kugle zemaljske

Na neobičnu ideju u savladavanju prometnih gužvi došao je na osnovu svog hobija. Naime, on je trener u lokalnom paraglajderskom klubu, tako da se za svoje novo prometno sredstvo na putu posla nije morao dodatno pripremati.


Na letu do posla (FOTO: wtf.nl)

Za prelazak rijeke Xiangjiang nekada je znao izgubiti i sat vremena, a sada mu treba tek minuta da preleti most koji je često potpuno zakrčen automobilima. Nekada je do posla, i natrag do kuće, gubio i po tri sata dnevno, s obzirom da živi na jednom, a radi na sasvim suprotnom kraju grada.


Ispočeka su mu se građani čudili (FOTO: news.hefei.cc)

„Odlučio sam više ne tratiti svoje vrijeme u prometnim čepovima. Sada mi do posla treba tek nekoliko minuta. Može zvučati okrutno, ali volim letjeti nisko tako da vidim frustrirana lica vozača“, kaže Zheng Daxia, a prenosi Orange News. Ubrzo je postao lokalna atrakcija, a za njegovim primjerom povelo se još nekoliko njegovih sugrađana, koji također na svoja radna mjesta dolete.


(FOTO: wtf.nl)

 


(FOTO: news.hefei.cc)

 


(FOTO: wtf.nl)

 


(FOTO: news.hefei.cc)

 

Lupiga.Com